ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα: Συνταγή για παραδοσιακή και νόστιμη

Φτιαξτε μια νοστιμη και παραδοσιακή βασιλόπιτα

Για τη βασιλόπιτα θα χρειαστείτε...

250 γραμ. μαργαρίνη, 2 φλ. ζάχαρη, 6 αυγά, 1 φλ. γάλα, 1/2 κιλό φαρίνα, ξύσμα από πορτοκάλι, 1 βανίλια, 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ και 1 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το γάλα.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια τη ρίχνουμε σιγά σιγά στο παραπάνω μείγμα, εναλλάξ με το αλεύρι, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.

Στο τέλος, και αφού η βασιλόπιτα έχει κρυώσει, κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.


capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις