ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

«Τα βρήκαν» κυβέρνηση - θεσμοί για ασφαλιστικό και εργασιακά

Σε συμφωνία, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, κατέληξαν κυβέρνηση και θεσμοί, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τις πληροφορίες, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο...

χρονοδιάγραμμα καταβολής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ, ώστε στο πλαίσιο του προγράμματος για τα ληξιπρόθεσμα να έχει εκκαθαριστεί η λίστα έως τις 30.6.2018.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξήγησε στους εκπροσώπους των δανειστών πως με τις εμβόλιμες πληρωμές Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και την επικείμενη του Δεκεμβρίου, οι κύριες συντάξεις που θα βρίσκονται στην αναμονή θα προσεγγίζουν τις 70.000.

Στόχος είναι έως το καλοκαίρι του 2018 να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων για εφάπαξ, κύριες και προσωρινές συντάξεις, ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, οι οποίες υπολογίζονται σε 120.000.

Σε ό,τι αφορά τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, το υπουργείο επεσήμανε στους Θεσμούς ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90% και έως το τέλος του έτους θα έχει κλείσει το θέμα, ώστε από το 2019 να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η περικοπή μέρους της προσωπικής διαφοράς.

Τέλος, στα εργασιακά έχει «κλειδώσει» η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, που αφορά στην απαιτούμενη πλειοψηφία (50+1) για τη λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις από τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία.

Το «πράσινο φως» των δανειστών αναμένει η ελληνική πλευρά για το σχέδιο υπουργικής απόφασης σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για οφειλέτες που εξαιρούνται από τη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: