ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Να γιατί αρέσουν στους άνδρες οι γυναίκες με ψηλά τακούνια!

Μια επιστημονική εξήγηση σε μια από τις πιο δημοφιλείς αντρικές αδυναμίες…

Για τις ανάγκες της δεύτερης έρευνας, οι ερευνήτριες άρχισαν να προσποιούνται ότι,...

καθώς περπατούσαν σε κάποιο δημόσιο χώρο, τους έπεφτε ένα γάντι που είχαν φυλαγμένο στην τσέπη τους, χωρίς να το πάρουν είδηση. Κάθε φορά που συνέβαινε αυτό, οι συνθήκες και οι επιμέρους παράμετροι ήταν εντελώς ίδιες, με εξαίρεση, όπως σωστά υποψιάζεσαι, το ύψος των τακουνιών στα παπούτσια που φορούσε η εκάστοτε ερευνήτρια. Φυσικά, και εδώ, τα αποτελέσματα έδειξαν περίτρανα ότι οι άντρες είναι «σκλάβοι» των ψηλών τακουνιών, αφού οι πιθανότητες οι άντρες περαστικοί να βοηθήσουν μιαν άγνωστη ήταν άμεσα εξαρτώμενες από το ύψος των τακουνιών των παπουτσιών που εκείνη φορούσε.

Για τις ανάγκες της τρίτης έρευνας, μια από τις ερευνήτριες χρειάστηκε να καθίσει μόνη της σε κάποιο μπαρ φορώντας αντίστοιχα τα «κοντά», τα «μεσαία» και τα «ψηλά» παπούτσια. Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης ήταν να διαπιστωθεί αν το ύψος των τακουνιών επηρεάζει το πόσο άμεσα οι άντρες θα προσεγγίσουν μια άγνωστη γυναίκα. Με βάση τα ευρήματα της τρίτης αυτής έρευνας, λοιπόν, οι άντρες εντόπιζαν κι εν συνεχεία φλέρταραν τη γυναίκα όταν εκείνη φορούσε τις δεκάποντες εντός επτάμιση λεπτών, τη στιγμή που με ίσιο παπούτσι ο χρόνος αυτός ανέβαινε στα δεκατριάμιση λεπτά.

Αναρωτιέσαι λοιπόν για ποιο λόγο οι άντρες έχουμε την τάση να προσεγγίζουμε πιο εύκολα αλλά και να βοηθάμε περισσότερο τις γυναίκες που «τιμούν» τα ψηλά τακούνια; Για τον συγγραφέα των παραπάνω ερευνών, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νοτίου Βρετάνης στη Γαλλία, Nicolas Gueguen, πίσω από το φαινόμενο μπορεί να κρύβονται διάφορες πιθανές εξηγήσεις, με την πιο πιθανή εξ αυτών να έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ψηλά τακούνια «αναγκάζουν» τις γυναίκες να περπατούν (άρα, να κινούν το κορμί τους) κατά τρόπο που θεωρείται πολύ πιο ελκυστικός από τη (συντριπτική) πλειοψηφία των αντρών.

Κατά τον Gueguen, μια δεύτερη πιθανή ερμηνεία του φαινομένου ενδεχομένως έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άντρες έχουν «μάθει» να συνδέουν τα ψηλά τακούνια με το σεξ απίλ αλλά και με τη διάθεση για σεξ -κάτι που σημαίνει ότι, ενδεχομένως λόγω του τρόπου που παρουσιάζονται οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια στα Μέσα αλλά και στην τέχνη τις τελευταίες δεκαετίες, η πλειοψηφία των αντρών θεωρεί τις γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια όχι μόνο πιο σέξι αλλά και πιο «εύκολες».

Μια τρίτη πιθανή ερμηνεία, (την οποία, ωστόσο, δεν ανέφερε ο Gueguen στα συμπεράσματά του), ίσως και έχει να κάνει με το γεγονός ότι, τελικά, οι ίδιες οι γυναίκες συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν φοράνε παπούτσια με ψηλά τακούνια-κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει και τον τρόπο που τις αντιμετωπίζουν οι άντρες. Ενδεχομένως ,οι γυναίκες που φοράνε τακούνια αισθάνονται πιο σίγουρες ή πιο ελκυστικές και αυτό να «φτιάχνει» κάποιους (ΟΚ, τους περισσότερους) άντρες…

Ότι και να ισχύει, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι μια γυναίκα με τακούνια δείχνει πιο σέξι. Και αυτό δεν είναι ανάγκη να έχεις πτυχίο στην ψυχολογία για να το καταλάβεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: