ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών – Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι μελέτες

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών και έχουν σταλεί στην Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία απαιτείται...
η έγκρισή τους. 

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που φέρνει πιο κοντά την έναρξη κατασκευής του Αστυνομικού Μεγάρου, που τόσο ανάγκη έχουν οι αστυνομικές υπηρεσίες των Γρεβενών», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος, Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι μελέτες είναι άρτιες και η έγκρισή τους από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου είναι τυπική υπόθεση». 

Μετά την έγκριση των μελετών, σύμφωνα πάντα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, εκτιμάται ότι σε περίπου δύο μήνες βγαίνει ο διαγωνισμός στον αέρα, ακολουθεί η σύμβαση με τον μειοδότη και η έναρξη των εργασιών. Να σημειωθεί ότι στις μελέτες εφαρμογής ενσωματώθηκαν οι ειδικές απαιτήσεις που τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου οι εγκαταστάσεις να καταστούν μακροπρόθεσμα λειτουργικές και σύγχρονες. 

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών είναι αυτή τη στιγμή το πιο ώριμο έργο, σε σχέση με άλλες κτηριακές υποδομές στην υπόλοιπη χώρα. Κι’ αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς είναι συγκεκριμένα τα κονδύλια που προορίζονται για κτηριακές υποδομές αστυνομικού ενδιαφέροντος, αλλά προηγούνται τα ώριμα έργα. Να σημειωθεί ότι το νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών θα δώσει «ανάσα» στο αστυνομικό προσωπικό που ασφυκτιά στις υφιστάμενες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις, ενώ θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα με εμβαδόν 1.800 τετραγωνικά μέτρα, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, το οποίο χωροθετείται στο οικόπεδο της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών. 

Ειδικότερα, είναι ένα ημιτελές κτήριο που προορίζονταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων. Επειδή όμως με την μεγάλη μείωση των σπουδαστών δεν είναι αναγκαίο για την σχολή, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών. 

Η χρηματοδότηση του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών είναι διασφαλισμένη, καθώς θα χρημαδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα δαπανήσει 1.000.000 ευρώ. Το Αρχηγείο έχει ιεραρχήσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών, καθώς θεωρείται «ώριμο έργο». 

Στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών θα μετακομίσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ώστε να υπάρξει μία εύρυθμη λειτουργία και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: