ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Coachmade programn

Ο προπονητής κολύμβησης Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Coach made σε θέματα σχετικά με το ντόπινγκ αλλά και την αθλητική ψυχολογία, μέσω...
του κολυμβητικού συλλόγου ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

Πληροφορίες συμμετοχής για προπονητές/τριες 

Πριν αποφασίσετε για την συμμετοχή σας στην έρευνα αυτή, είναι σημαντικό να ξέρετε τον λόγο που διεξάγετε και τι ενέχει. Για αυτό σας παρακαλούμε να διαβάσετε τις παρακάτω πληροφορίες πριν συναινέσετε για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα CoachMADE. 
Μπορείτε να μας ρωτήσετε για οτιδήποτε δεν σας γίνει κατανοητό, ή για κάτι που θα θέλατε παραπάνω πληροφορίες. 

Το πρόγραμμα 
Οι προπονητές/τριες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της εμπειρίας και της συμπεριφοράς ενός/μιας αθλητή/τριας. Οι προπονητές/τριες πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους αθλητές/τριες τους για να τους/τις παρακινήσει στην εκτέλεση μια μεγάλης γκάμας ενεργειών και πράξεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμβάλουν στην αποφυγή του ντόπινγκ. Σε αυτό πρόγραμμα εξετάζουμε τις διάφορες πρακτικές παρακίνησης που χρησιμοποιούν οι προπονητές/τριες για να δίνουν κίνητρο στους αθλητές τους, καθώς και το κίνητρο και τις σκέψεις των αθλητών/τριων για το ντόπινγκ. Για αυτό τον σκοπό καλέσαμε προπονητές/τριες να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του CoachMADE. 

Ποια είναι η ερευνητική ομάδα; 
Το πρόγραμμα CoachMade διενεργείτε σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια Curtin (Perth Australia), Leeds Beckett (UK) και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Διεθνούς Ολυμπιακή Επιτροπής (ΔΟΕ) και της WADA. Το πρόγραμμα αυτό εκτελείτε παράλληλα στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ερευνητική ομάδα στην Ελλάδα αποτελούν ο Δρ. Μπαρκουκης, ο κ. Παυλίδης, ο κ. Λουκοβίτης, και η κ. Καφφέ. 

Τι να περιμένω από το πρόγραμμα; 
Σας ζητήσαμε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα γιατί προπονείται αθλητές/τριες ηλικίας άνω των 14. 

Όλοι οι προπονητές/τριες του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια / σεμινάρια τα οποία εξετάζουν τεχνικές παρακίνησης και τρόπους αποφυγής του ντόπινγκ, τα οποία μπορούν χρησιμοποιηθούν στην προπονητική σας πράξη. Η συμμετοχής σας στον κύκλο αυτό είναι δωρεάν και θα συνοδευτεί από ένα πιστοποιητικό συμμετοχής. Η εκπαίδευση θα γίνει σε τμήματα; Κάθε τμήμα θα λάβει μέρος σε δύο εργαστήρια/σεμινάρια και θα έχει πρόσβαση σε υλικό online. Για την άρτια επιστημονική διεξαγωγή του προγράμματος, θα σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα από τα δύο τμήματα (η επιλογή θα γίνει τυχαία), και θα πληροφορηθείτε αναλόγως κατά την διάρκεια του προγράμματος, αλλά και με την ολοκλήρωση του. Για το πρώτο τμήμα, το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί στην έναρξη του προγράμματος, ενώ το δεύτερο στο τέλος. 
Για το δεύτερο τμήμα, το πρώτο σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έναρξη του προγράμματος και ένα 5 εβδομάδες μετά. Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 3 ώρες το καθένα., και θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις θετικές πρακτικές παροχής κινήτρων και στην αποφυγή του ντόπινγκ. Θα σας ζητηθεί επίσης σε τρεις δεδομένες στιγμές μέσα στο διάστημα Οκτώβριος 2017-Φεβρουάριος 2018 να συμπληρώσετε κάποια ερωτηματολόγια. 

Οι ερωτήσεις αφορούν τα βιώματα σας ως προπονητής/τρια, τα κίνητρα, και την ψυχολογική σας κατάσταση. Θα σας ζητηθεί επίσης να συζητήσετε δύο φορές με ένας ερευνητή μας, παίζοντας ένα παιχνίδι ρόλων, όπου ο ερευνητής θα πάρει τον ρόλο ενός αθλητή. 

Η συζήτηση αυτή θα ηχογραφηθεί. 
Αν δεν θέλετε η συζήτηση αυτή να ηχογραφηθεί, μπορείτε να μας ενημερώστε για την επιθυμία σας αυτή εκ των προτέρων. Το ηχογραφημένο υλικό θα είναι προσβάσιμο μόνο από την ερευνητική ομάδα και μόνο από αυτή. Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο θα δοθεί στους/στις αθλητές/τριες σας (καθώς και τους γονείς τους), εξηγώντας την φύση του προγράμματος, και θα τους ζητήσουμε να συμπληρώσουν κάποια ερωτηματολόγια σε τρία χρονικά σημεία της έρευνας (όπως και σε εσάς). Τα ερωτηματολόγια θα αναφέρονται στα βιώματα των αθλητών στην προπόνηση σας, καθώς και το κίνητρο και τις στάσεις τους απέναντι στον αθλητισμό και την αποφυγή του ντόπινγκ. Είναι σημαντικό να απαντήσετε στις ερωτήσεις που θα σας δοθούν με ειλικρίνεια: άλλωστε, δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις σε αυτά. 

Μπορείτε ελεύθερα να μην απαντήσετε επιλεκτικά σε κάποιες ερωτήσεις. 

Σε διαβεβαιώνουμε πως όλες οι απαντήσεις σας θα παραμείνουν αυστηρά εμπιστευτικές και ανώνυμες. 

Πρόσβαση στις απαντήσεις σας θα έχει μόνο η ερευνητική ομάδα, η οποία και θα αποθηκεύσει το σχετικό υλικό κωδικοποιημένο σε ασφαλή τοποθεσία. Για να συμπληρώσετε τα ερωτηματολόγια σας, καθώς και οι αθλητές/τριες τα δικά τους, θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά. Θα κερδίσω κάτι από το πρόγραμμα; Στο πλαίσιο του προγράμματος θα έχετε την ευκαιρία να λάβετε δωρεάν εκπαίδευση στις θετικές τεχνικές παροχής κινήτρων και στην αποφυγή του ντόπινγκ, το οποίο και θα συνοδευτεί και από ένα πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Συμπληρώνοντας όλα τα ερωτηματολόγιο (3), οι αθλητές σας θα λάβουν μέρος σε μια κλήρωση που θα μοιράσει 12 δώρο-επιταγές των 50 ευρώ για την αγορά αθλητικών ειδών. Κάθε προπονητής του προγράμματος που θα ολοκληρώσει την εκπαίδευση και θα συμβάλει σε όλα τα στάδια της έρευνας, θα λάβει μια δώρο-επιταγή των 30 ευρώ για την αγορά αθλητικών ειδών (δίχως κλήρωση). Στο τέλος του προγράμματος, κάθε σύλλογος θα λάβει μια αναφορά με τα ευρήματα της έρευνας και πως αυτά μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές σας. 

Υπάρχουν κίνδυνοι από την συμμετοχή μου που πρέπει να γνωρίζω; 
Από όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι για την δικής σας - καθώς και των αθλητών/τριών σας - σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα, ούτε κάποιοι που είναι οικονομικής ή κοινωνικής φύσεως. Αν και είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, σε περίπτωση που η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα σας προκαλέσει κάποια έντονη δυσφορία, θα είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη. 

Είναι υποχρεωτικό να λάβω μέρος; 
Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι καθαρά εθελοντική και προαιρετική. Δεν έχετε καμία υποχρέωση να συμμετέχετε στην έρευνα. 
Μπορείτε επίσης να αποχωρήσετε σε οποιοδήποτε σημείο της έρευνας θέλετε και επιθυμείτε χωρίς την υποχρέωση να μας δώσετε εξηγήσεις. Η μη συμμετοχή σας στην έρευνα δεν θα επηρεάσει με οποιαδήποτε τρόπο την δουλειά σας ως προπονητής/τρια ή την αντιμετώπισή σας από τον σύλλογο που εργάζεστε. 

Η συμμετοχή σας μας είναι πολύτιμη, για αυτό αν αποφασίσετε να συμμετέχετε, θα σας ζητηθεί να υπογράψετε μια φόρμα συγκατάθεσης και να κρατήσετε αυτό το αντίγραφο. 

Ποιοι μπορούν να δουν τις απαντήσεις μου; 
Όλες οι πληροφορίες που θα συλλέξουμε στα πλαίσια αυτού του προγράμματος θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα μπορούν να μοιραστούν με άλλους μόνο με την γραπτή σας συγκατάθεσή. Οι απαντήσεις σας θα κωδικοποιηθούν για να διατηρήσουμε την ανωνυμία σας, και θα διατηρηθούν σε ασφαλές μέρος με πρόσβαση μόνο από την ερευνητική ομάδα. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να ανακοινωθούν σε συνέδρια η μπορεί να δημοσιευθούν σε επιστημονικά περιοδικά; 
θα δημοσιευθούν με τέτοιο τρόπο όμως που η ταυτότητά σας δεν θα αποκαλυφθεί, ούτε θα γίνει αναγνωρίσιμη από περιφερειακά και περιγραφικά στοιχεία. Θα μάθω τα αποτελέσματά της έρευνας; 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στην ιστοσελίδα του προγράμματος (www.coachMADE.com). 

Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω για την συμμετοχή μου, ερωτήσεις. ή για τυχόν παράπονα; Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Μπαρκούκης, καθηγητής και ερευνητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι διαθέσιμος για τυχόν ερωτήσεις ή παράπονα που μπορεί να έχετε. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο bark@phed.auth.gr, ή στο 2310 992162

Δεν υπάρχουν σχόλια: