ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Νέο πρόγραμμα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης από τη λειτουργία & χρήση Drones από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η Υδρόγειος δημιούργησε το νέο πρόγραμμα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης για ζημιές προς τρίτους από τη λειτουργία και χρήση ΣΜηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών/Drones).


Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (αριθμός Δ/ΥΠΑ/21860/1422 30/09/2016, αριθμός ΦΕΚ 3152/Τεύχος Β’/ 30/09/2016), η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης με συγκεκριμένα όρια κάλυψης είναι υποχρεωτική για ορισμένες κατηγορίες ΣΜηΕΑ.

Το νέο πρόγραμμα ασφάλισης έρχεται να καλύψει ακριβώς τις προϋποθέσεις του Κανονισμού της ΥΠΑ, ενώ ταυτόχρονα δίνεται και η δυνατότητα ασφάλισης των ΣΜηΕΑ που δεν εντάσσονται στην υποχρεωτική ασφάλιση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α’ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σωματικές βλάβες κατ’ άτομο: € 1.000.000
Υλικές ζημιές κατ’ άτομο: € 150.000
Ομαδικό συμβάν για Σωματικές βλάβες & Υλικές ζημιές: € 1.000.000
Ανώτατο όριο ευθύνης για όλη την ασφαλιστική περίοδο: € 1.000.000
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β’ – ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Σωματικές βλάβες κατ’ άτομο: € 10.000
Υλικές ζημιές κατ’ άτομο: € 5.000
Ομαδικό συμβάν για Σωματικές βλάβες & Υλικές ζημιές: € 10.000
Ανώτατο όριο ευθύνης για όλη την ασφαλιστική περίοδο: € 10.000
Κατηγορίες ΣΜηΕΑ (Drones)
1.«Ανοικτή» κατηγορία (UAS Open Category) 
Υποκατηγορίες:
- 1α.CAT A0 «Mini Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών» με μέγιστη μάζα αεροσκάφους κατά την απογείωση (ΜΤΟΜ) μικρότερη του ενός κιλού.
- 1β.CAT A1 «Πολύ Μικρά Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών» με μέγιστη μάζα αεροσκάφους κατά την απογείωση (ΜΤΟΜ) από 1 κιλό έως τα 4 κιλά.
- 1γ.CAT A2 «Μικρά Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών» με μέγιστη μάζα αεροσκάφους κατά την απογείωση (ΜΤΟΜ) από 4 κιλά έως τα 25 κιλά.
2. «Ειδική» κατηγορία (UAS Specific Category) 
Κατηγορία των ΣΜηΕΑ των οποίων η πτητική λειτουργία είναι πιθανόν να ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τα πρόσωπα υπεράνω των οποίων εκτελείται.
3. «Πιστοποιημένη» κατηγορία (UAS Certified Category)
Είναι η κατηγορία των ΣΜηΕΑ των οποίων η πτητική λειτουργία διεξάγεται με απαιτήσεις ανάλογες εκείνων που ισχύουν για τα επανδρωμένα αεροσκάφη, δηλαδή με προηγούμενη εξασφάλιση αδειών και πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ:
- Ο εκμεταλλευόμενος/Ιδιοκτήτης /Χειριστής ΣΜηΕΑ της υποκατηγορίας CAT A2 της «Ανοικτής Κατηγορίας».
- Ο εκμεταλλευόμενος/Ιδιοκτήτης/Χειριστής ΣΜηΕΑ της «Ανοικτής Κατηγορίας», σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης, ανεξάρτητα σε ποια υποκατηγορία ανήκει το ΣΜηΕΑ.
- Ο εκμεταλλευόμενος/Ιδιοκτήτης/Χειριστής ΣΜηΕΑ της «Ειδικής Κατηγορίας», σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης ή/και ερασιτεχνικής χρήσης.
- Ο εκμεταλλευόμενος/Ιδιοκτήτης/Χειριστής ΣΜηΕΑ της «Πιστοποιημένης Κατηγορίας», σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης ή/και ερασιτεχνικής χρήσης.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:
Ο εκμεταλλευόμενος/Ιδιοκτήτης/Χειριστής ΣΜηΕΑ των υποκατηγοριών CAT A0 & CAT A1 της «Ανοικτής Κατηγορίας», δηλαδή με μέγιστη μάζα αεροσκάφους κατά την απογείωση (ΜΤΟΜ) έως 4 κιλά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα: Τηλ.: 210 9477323

Περιοδικό "VOICE" (Δεκέμβριος 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: