ΣΙΝΕ

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Χιόνια στο Μαρόκο μετά από 50 χρόνια (Video)

Ραμπάτ – Μετά από αρκετές δεκαετίες εξαιρετικά ξηρών καιρικών συνθηκών, οι κάτοικοι στις νότιες περιοχές του Μαρόκου ξύπνησαν τη Δευτέρα το πρωί με μια...
ασυνήθιστη χιονόπτωση, η οποία επί του παρόντος έπληξε τις πόλεις Ουαρζαζάτ (Ouarzazate), Taroudant ακόμη και τη Ζαγκόρα (Zagora) που είχε να δει χιόνι εδώ και 50 χρόνια. [Δείτε σχετικό βίντεο στο τέλος του άρθρου].

Αμμόλοφοι και φοίνικες ντυμένοι στα… λευκά: οι πόλεις Ζαγκόρα και Ουαρζαζάτ, δίπλα ακριβώς στην έρημο του νότιου Μαρόκου, έχουν καλυφθεί από ένα παχύ στρώμα χιονιού, ένα πρωτόγνωρο μετεωρολογικό φαινόμενο που οφείλεται στο κύμα ψύχους το οποίο προήλθε από τη βόρεια Ευρώπη.

Στις εικόνες που κάνουν τον γύρο των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται οι δύο πόλεις όπως κι εκείνη της Ταρουντάτ, στο νότιο τμήμα της χώρας, κάτω από το χιόνι.

alice morrison@aliceoutthere1


Snow in Morocco! http://www.alicemorrison.co.uk/snow-in-morocco/ …
12:16 π.μ. - 30 Ιαν 2018
22 απαντήσεις
22 Retweet
2525 "μου αρέσει"
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
«Η τελευταία φορά που χιόνισε στη Ζαγκόρα ήταν τη δεκαετία του 1960! Εδώ είμαστε συνηθισμένοι σε κύματα καύσωνα και στην ξηρασία παρά στο χιόνι (…) οι κάτοικοι έχουν μείνει άφωνοι» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος της Ζαγκόρας, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 700 χλμ από το Ραμπάτ.
Από το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει το Μαρόκο- το δεύτερο κατά σειρά σε διάστημα λίγων εβδομάδων, το οποίο προκάλεσε σφοδρές χιονοπτώσεις, ασυνήθιστες στη χώρα.

Νέα προειδοποίηση για τις καιρικές συνθήκες από την Εθνική Διεύθυνση Μετεωρολογίας προβλέπει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -4 έως 1° C και μέγιστη από 5 έως 9° C στο Ouarzazate.

«Δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε χιόνι σε αυτές τις περιοχές. Το φαινόμενο οφείλεται σε μια μάζα ψυχρού αέρα που προέρχεται από τη βόρεια Ευρώπη κι η οποία έφθασε έως την έρημο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσίν Γιουαμπέμπ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κρύο θα διαρκέσει έως την Πέμπτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις