ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πόσα χρόνια διαφοράς ιδανικά πρέπει να έχει ένα ζευγάρι

Έρευνα υποστηρίζει ότι βρήκε πόσα χρόνια πρέπει να χωρίζουν δύο συντρόφους για να έχει διάρκεια η σχέση τους

Ο έρωτας α) χρόνια δεν κοιτά, β)...

είναι τυφλός, γ) είναι αυτός που κάνει τον κόσμο να γυρίζει.

Τι έχει να πει όμως η επιστήμη για όλα αυτά και ειδικά για το ότι «χρόνια δεν κοιτά»;

Νέα μελέτη έρχεται να υποδείξει ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στους συντρόφους για να έχει διάρκεια η μεταξύ τους σχέση.

Μπορεί λοιπόν ο 39χρονος νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, να περνάει μια χαρά με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του, Brigitte Trogneux, και ας έχουν λυσσάξει διάφοροι στα media, αλλά μια ομάδα επιστημόνων απ’ το πανεπιστήμιο Emory της Ατλάντα στις ΗΠΑ υποστηρίζει πως όσο μεγαλύτερο το χάσμα ηλικίας τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες το ζευγάρι να χωρίσει.

Εξετάζοντας 3.000 άτομα η μελέτη κατέληξε σε διάφορα ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Ειδικότερα, τα ζευγάρια με 5 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 18% περισσότερες πιθανότητες να χωρίσουν συγκριτικά με εκείνα που είναι στην ίδια ηλικία.

Το νούμερο αυτό εκτοξεύεται στο 39% για ζευγάρια με 10 χρόνια διαφορά και στο 95% για όσα μετρούν πάνω από 20 χρόνια ηλικιακό χάσμα.
Κόντρα, λοιπόν, στην κοινή πεποίθηση οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χρυσή τομή βρίσκεται στον μόλις ένα χρόνο διαφοράς ανάμεσα στους συζύγους, που έχουν 3% πιθανότητες διαζυγίου.

gr.askmen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: