ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Αστέρας Γρεβενών Βόλεϊ

Δυστυχώς, για κάποιους νέους η βία είναι ο μοναδικούς τρόπος να λύνουν τις μεταξύ τους διαφορές και τα προβλήματα. Η βία δεν τους προσφέρει κάποια ευχαρίστηση, αλλά τη βλέπουν σαν τη μοναδική λύση στις διαφορές τους.
Τα παιδιά µέσω των σπορ, διδάσκονται τη διαχείριση των συγκρούσεων, μαθαίνουν να μην αναπτύσσουν βίαιες συνήθειες και να λύνουν μόνα τους τις μεταξύ τους συγκρούσεις και διαφορές ειρηνικά, χωρίς να καταφεύγουν στη βία. Ταυτόχρονα, στους αθλητικούς χώρους μαθαίνουν να παίζουν τίμια και χωρίς να εκδηλώνουν βίαιες συµπεριφορές, είτε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, είτε στις κερκίδες. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες µέσω των σπορ, μαθαίνουν να σέβονται τα άτομα του άλλου φύλου, τον αντίπαλο, τον συµπαίκτη, τους κανόνες του παιχνιδιού, τις αποφάσεις των διαιτητών ή των κριτών, να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους να συμμετέχουν, να ελέγχουν τον εαυτό τους, να μην παραφέρονται, να προσπαθούν τίμια και όσο καλύτερα μπορούν. Ανεξάρτητα από το φύλο, την εθνότητα, τις αθλητικές ικανότητες και τα ιδιαίτερα τα ατομικά χαρακτηριστικά των συμμαθητών, δίνουν σε όλους και όλες το δικαίωμα να συμμετέχουν, προσαρμόζοντας το παιχνίδι µε τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να παίζουν, να μαθαίνουν και να διασκεδάζουν. 

Ο αθλητισμός στοχεύει στη διεύρυνση του ρόλου, των ορίων και των επιδιώξεων του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στην εξέλιξη και όχι στην αντικατάστασή του. Αποσκοπεί στο να συνεισφέρει στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι και στα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών μέσα από το παιχνίδι και τη νέα ματιά στην προσέγγιση των κινητικών δραστηριοτήτων. Ο αθλητισμός εστιάζει στις επιδράσεις της φυσικής αγωγής, στην ανάδειξη του σεβασμού, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ανοχή στη διαφορετικότητα, καθώς και στο σεβασμό των άλλων πολιτισμών. Μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι, τα παιδιά βιώνουν τις αξίες του αθλητισμού και αφότου τις κατανοήσουν μέσα από το παιχνίδι, τις μεταφέρουν στην καθημερινή τους ζωή.

Από το πρόγραμμα «Καλλιπάτειρα».


https://www.facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: