ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τρίκαλα: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους εξαιτίας των κατολισθήσεων. Απίστευτες εικόνες

Απίστευτες είναι οι εικόνες που απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής στην Πιαλεία Τρικάλων. Οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους,...
τα οποία εξαιτίας των κατολισθήσεων έχουν καταρρεύσει, με το δρόμο να έχει ανοίξει στα δύο, ενώ ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες συνέδραμαν στην προσπάθεια των κατοίκων του χωριού, που έσπευσαν να βοηθήσουν συγγενείς και φίλους να μαζέψουν τα πράγματά τους από τα σπίτια τους, ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

H καταστροφή των πρώτων σπιτιών του χωριού είναι σχεδόν ολοκληρωτική, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη συνέχιση του κατολισθητικού φαινομένου.

Στον οικισμό της Αλπίνας, στο τέλος του χωριού, έχουν δημιουργηθεί νέα μεγάλα ρήγματα , ενώ ο δρόμος προς την τοποθεσία Λάβρος έχει κοπεί από τις κατολισθήσεις και τα ρήγματα σε πολλά σημεία.

Σήμερα εκκενώθηκαν και άλλα δύο σπίτια στον ίδιο οικισμό, καθώς οι δημιουργήθηκαν ρήγματα κοντά σ’ αυτά. Στο ρέμα που περνά κάτω ακριβώς από τα αναφερόμενα σπίτια, έχουν πέσει μεγάλα πλατάνια, με τεράστιο σύστημα ριζών.

Ακόμη, αποκολλήθηκαν μεγάλοι βράχοι κοντά στο σημείο που υπάρχει η εξέλιξη του φαινομένου. Η ανησυχία των κατοίκων είναι πλέον είναι, η κατολίσθηση που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, να μην περάσει το μεγάλο ρέμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, είναι πιθανό να εκκενωθούν κι άλλα τέσσερα σπίτια τις επόμενες ώρες, κάτι το οποίο, όπως προσθέτει, θα το αποφασίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ίδιος πάντως, σε συννενόηση με την αντιπεριφέρεια Τρικάλων και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη προέβη στην σύνταξη εγγράφου με σκοπό την κήρυξη του Δήμου Πύλης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.










πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: