ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Λάρισα: Υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατ. με την εμπλοκή ιερέων

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας οδηγήθηκαν δύο ιερείς και τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Φαρσάλων, για υπόθεση πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης χρημάτων που φτάνουν τα...
3,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η υπεξαίρεση επιτυγχάνονταν μέσω αλλοίωσης των ποσών των μισθοδοτικών καταστάσεων των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία, το 2012 υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας αντιλήφθηκε πως οι ιερείς της Μητρόπολης Ελασσόνας, η οποία έχει περίπου την ίδια δύναμη με αυτή των Φαρσάλων, λάμβαναν από το 2005 ποσά μισθοδοσίας πολύ μικρότερα από εκείνους των Φαρσάλων.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΟΥ,

Βάσει του κατηγορητηρίου, τα ποσά των μισδοδοτικών καταστάσεων αλλοιώνονταν πριν παραδοθούν στην αρμόδια ΔΟΥ και με αυτό τον τρόπο εκδίδονταν γραμμάτια είσπραξης με πολύ μεγαλύτερα ποσά, τα οποία εισπράττονταν είτε σε μετρητά είτε σε επιταγές.

Τη Δευτέρα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατέθεσαν ορισμένοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 19 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: