ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ένα έγκλημα που έχει και ερωτικά στοιχεία - Πως ο παραολυμπιονίκης σκότωσε τον 47χρονο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Μάρτιο του 2017, πυροβόλησε και σκότωσε έναν...
47χρονο ξενοδόχο, πατέρα δυο παιδιών, μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε ο 39χρονος στο Μοσχάτο

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ «ΠΑΓΩΣΕΙ» ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ
Ήταν βράδυ της 23ης Μαρτίου του 2017. Ο 47χρονος ξενοδόχος είχε πάει από το πρακτορείο του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, προκειμένου να μιλήσουν για την πρώην σύζυγό του, με την οποία ο 39χρονος φέρεται να είχε ερωτικές επαφές.

Εκεί σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή ο Παραολυμπιονίκης, το θύμα επέδειξε βίαιη συμπεριφορά.

Εκείνος φοβήθηκε και άρπαξε ένα όπλο που είχε στο πρακτορείο. Το θύμα του έπιασε τα χέρια και τότε ο αθλητής τον πυροβόλησε, τον άφησε να ψυχορραγεί κατέβασε τα ρολά και έφυγε.

Ο 47χρονος τηλεφώνησε στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να κάνει ένα τηλεφώνημα πριν πεθάνει.

Mετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, ο 39χρονος δεν προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο κατηγορούμενος καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι το 2002, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε, ενώ ως αθλητής κολύμβησης είχε μεγάλες διακρίσεις στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ
Το θύμα είχε δυο αδέλφια. Τον ένα τον εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κακόγιαννος, τον άλλο ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξερχόμενος άφησε αιχμές κατά της πρώην συζύγου του θύματος κάνοντας λόγο για ηθική αυτουργία στην υπόθεση. Αυτό το αρνήθηκε κατηγορηματικά ο Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Στο δικαστήριο ήταν και η πρώην σύζυγος του θύματος με τη δικηγόρο της, αλλά εξερχόμενη δε θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Ο Παραολυμπιονίκης, μπήκε από την πίσω είσοδο.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα που δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως. Έχει μείνει κενή η συμμετοχή στο έγκλημα του ανθρώπου που ωφελήθηκε και στην νομική γλώσσα μπορεί να έχει την θέση του ηθικού αυτουργού. Ο ρόλος του ηθικού αυτουργού ή του συνεργού σε ένα τέτοιο έγκλημα πολλές φορές διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια της εκδικάσεως της υποθέσεως», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Δεν έχουμε ηθικό αυτουργό εδώ. Αν τον είχαμε ή αν την είχαμε, θα ήταν κατηγορούμενος. Μένουμε στα στοιχεία της πραγματικότητας χωρίς υπερβολές ή φανφάρες. Το θέμα είναι πως είναι ένας άνθρωπος που πιέζεται, στεναχωριέται και ταλαιπωρείται που αφαίρεσε μια ζωή. Είναι ένα έγκλημα που έχει μέσα και ερωτικά στοιχεία», ήταν η απάντηση του Πέτρου Μαντούβαλου, συνηγόρου υπεράσπισης του Παραολυμπιονίκη.

H δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: