ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Viral η φωτογραφία του Τσακαλώτου με «γυμνή γυναίκα» σε ομιλία του για την έξοδο από την κρίση

Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά την Τετάρτη το βράδυ είχε παρατράγουδα πριν ακόμα ξεκινήσει και αναφερόμαστε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από...
το ξενοδοχείο οπού μιλούσε ο υπουργός.

Και μέσα στο ξενοδοχείο όμως οπού γινόταν η ομιλία τα βλέμματα δεν ήταν πάνω Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά πίσω του. Τι εννοούμε με αυτό;

Την ώρα που ο υπουργός μιλούσε και προσπαθούσε να ανάλυσή στο ακρωτήριο «το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» πολλοί ήταν αυτοί που δεν ασχολούνταν με τις απόψεις του υπουργού Οικονομικών αλλά με το φόντο που επέλεξε να αναλύσει ο υπουργός τα οικονομικά δεδομένα.

Κι αυτό γιατί πίσω του είχε ένα πίνακα που εικόνιζε μία γυμνή γυναίκα του Μοντιλιάνι ο οποίος είναι γνωστός και ως «καταραμένος καλλιτέχνης» . Και όπως ήταν φυσικό τα σχόλια για το αν η ελληνική οικονομία είναι επαρκώς προετοιμασμένη για την έξοδο στις αγορές δεν ήταν και λίγα.
Για την ιστορία ο πίνακας είναι το καλλιτέχνη Μοντιλιάνι ο οποίος είχε τον τίτλο του «καταραμένου» καλλιτέχνη, αφού έκανε έκλυτο βίο με καταχρήσεις και αγοραίες γυναίκες. Ο αυθεντικός πίνακας του Μοντιλιάνι «Ξαπλωμένο Γυμνό» πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη για το εξωπραγματικό ποσό των 157,7 εκατ. ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: