ΣΙΝΕ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ 9ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Τη βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν δύο τμήματα του 9ου νηπιαγωγείου μαζί με τις εκπαιδευτικούς που τα συνόδεψαν Μαριάννα Ζησοπούλου, Παναγιώτα Ντάλλα και Στέλλα Δήμου.
Οι μικροί μας φίλοι,...
αν και διένυσαν αρκετό δρόμο για να φτάσουν μπήκαν γεμάτοι ζωντάνια και πολύ κέφι. Ακολούθησε ξενάγηση  στους χώρους της βιβλιοθήκης, προκειμένου να αποκτήσουν μια πληρέστερη  εικόνα για τους χώρους και το υλικό της.
Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα διαβάζοντας το βιβλίο «ο Χάρης και ο μωβ μαρκαδόρος» μια ιστορία φαντασίας και δημιουργίας. Το ενδιαφέρον τους παρέμεινε αμείωτο ως το τέλος της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε έντονη συμμετοχή με πολλές ερωτήσεις.
Κατενθουσιασμένοι με την εξέλιξη της ιστορίας πήραν με χαρά και ανυπομονησία  τις κόλλες που τους μοιράσαμε και με τη βοήθεια μιας γραμμής και με πολύ φαντασία, άρχισαν να ζωγραφίζουν τις δικές τους ιστορίες. Μόλις τελείωσαν, σχεδίασαν υπέροχα εξώφυλλα με εντυπωσιακούς τίτλους, δημιουργώντας όμορφα χρωματιστά βιβλιαράκια.
Με τη βοήθεια και τη δύναμη των εικόνων που δημιούργησαν, αναζήτησαν τα λόγια και αφηγήθηκαν την εξέλιξη νιώθοντας χαρά και ικανοποίηση που συνέβαλαν στη δημιουργία των ιστοριών.
Φεύγοντας, μας αποχαιρέτησαν με το πιο γλυκό τους χαμόγελο, κρατώντας σφιχτά στα χέρια τους, τα βιβλιαράκια με τις μοναδικές και εκπληκτικές ιστορίες τους.
Ευχαριστούμε ολόψυχα τα παιδιά για τις μοναδικές και όμορφες στιγμές που μας χαρίζουν, τις εκπαιδευτικούς, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε μαζί τους, ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: