ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Η μεταλλευτική Εταιρεία και τα Γρεβενά


Δεχτήκαμε ως πολύ θετική εξέλιξη την επαναλειτουργία των μεταλλείων στον Μπούρινο για την επεξεργασία προϊόντων εξόρυξης του χρωμίτη από το νέο εργοστάσιο που κατασκευάζεται σήμερα στα όρια των οικισμών...
Κνίδης και Βάρης του Δήμου Γρεβενών.
Η εταιρεία ΄΄Μεταλλεία Γρεβενών- Κοζάνης΄΄ κατασκευάζει την βιομηχανική της εγκατάσταση σε δημοτικές μας εκτάσεις αξιοποιώντας το μετάλλευμα με το 80% της εξόρυξης από την περιοχή των Γρεβενών και χρησιμοποιεί τα αναγκαία νερά της ευρύτερης περιοχής μας.
Θεωρούμε δεδομένο, που προκύπτει ως υποχρέωση της εταιρείας, ένεκα των ανωτέρων να προσλάβει εργαζομένους στο σύνολό τους από τα χωριά των Βεντζίων που είχαν μάλιστα πληγεί παλιότερα από το ΄΄κλείσιμο΄΄ των μεταλλείων ΕΛΣΙ.
Η εταιρεία μπορούσε να εγκαταστήσει τα γραφεία της διοίκησης στο κτίριο του Δημαρχείου της Κνίδης και να προσδώσει την σχετική κίνηση και ζωή που θα προέκυπτε από το γεγονός αυτό. Αντί αυτού, εγκαταστάθηκε στην Αιανή της Κοζάνης χωρίς να δείξει την ευαισθησία που έπρεπε από το ότι η περιοχή μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από την τόνωση της απασχόλησης και της οικονομικής ενίσχυσης από τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες.
Για το ΄΄καυτό΄΄ θέμα των εργαζομένων στην νέα εταιρεία κατατέθηκαν αιτήσεις από ενδιαφερόμενους ανέργους των οικισμών των Βεντζίων αλλά και των όμορων οικισμών της Κοζάνης. Η εταιρεία έχει την υποχρέωση να προσλάβει σε ποσοστό 80% εργαζομένους από τα χωριά μας όταν μάλιστα σύντομα θα γίνει και η σχετική επιλογή.
Αυτές τις μέρες Βουλευτής της Κοζάνης επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας στην Αιανή και ζήτησε να γίνουν οι προσλήψεις από τα χωριά του γειτονικού Νομού, απαιτώντας να ανατραπεί το ηθικό μέρος του σημαντικού αυτού γεγονότος. Δεν έχουμε καμιά αντιπαλότητα με τους φίλους της Κοζάνης, αλλά απέναντι στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που διαθέτει ο όμορος Νομός μας ας προκύψει και μια μονάδα στην περιοχή μας με τα ανάλογα ευεργετικά αποτελέσματα όταν, μάλιστα το αίτημα μας αυτό προκύπτει από τα ηθικά δεδομένα της νέας αυτής επένδυσης.
Ζητώ από την εταιρεία να δείξει την ευαισθησία της για την φιλοξενία που της παρέχει απλόχερα η περιοχή των Βεντζίων και να ανταποκριθεί ανάλογα στις προσλήψεις των εργαζομένων της.
Τέλος, ελπίζω οι αιρετοί άρχοντες στην Περιφέρεια, στον Δήμο και στην Βουλή να ανταποκριθούν και να κινηθούν καταλλήλως προκειμένου να προκύψει η ποθούμενη εργασιακή δικαιοσύνη.
      Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: