ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Το Μορφοβούνι υποδέχονται τον ήρωα της για το τελευταίο αντίο

Στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, που έχασε την ζωή του κατά τη συντριβή του...
αεροσκάφους του, 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η τελετή θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του χειριστή, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πένθους που κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν ενταγμένος στο δυναμικό της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είχε να δει την γυναίκα και τα δυο ανήλικα παιδιά του πριν από το Πάσχα, καθώς βρισκόταν στη Σκύρο, όπου είχε μεταφερθεί μαζί με άλλους πιλότους από την Τανάγρα λόγω των έκτακτων μέτρων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας εξαιτίας της έντονης κινητικότητας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Είχε μιλήσει για τελευταία φορά με τη σύζυγο και τα παιδιά του, λίγες ώρες πριν απογειωθεί για την επιχείρηση αναχαίτισης τούρκικων μαχητικών.

Στο σπίτι του σμηναγού στην Πετρούπολη επικρατεί θλίψη και αβάσταχτος πόνος όπως και στην Καρδίτσα όπου ήταν η καταγωγή του.

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου – Τι ποσό θα λαμβάνουν ετησίως

Εκφράζοντας τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ανοικτά της Σκύρου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι το Κοινοβούλιο άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Όπως σημειώνει ο ΑΝΤ1, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε πρώτα φορά η Βουλή το 2010, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου, θα καταβάλλεται κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δυο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.




Θρήνος για τους γονείς και τους φίλους του Γιώργου Μπαλταδώρου στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, όπου θα κηδευθεί ο πιλότος του Μirage 2000-5 https://bit.ly/2GUhxb3  @ANT1TV @NChatzinikolaou @kolokotronipol

Δεν υπάρχουν σχόλια: