ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη!

Στις 30 Μάη οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα απεργούμε για τις
δικές μας ανάγκες και δικαιώματά μας

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ν. Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να...

πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ – ΓΣΣΕ στις 30 Μάη, ενάντια στη λιτότητα , τη φοροληστεία, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η οχτάχρονη πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας συνεχίζεται και σήμερα με νέα ληστρικά μέτρα, με πλειστηριασμούς, οδηγώντας πολλά στρώματα των εργαζόμενων στην φτώχεια και την ανέχεια, ενώ τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων , τραπεζών, εφοπλιστών αυξάνονται συνεχώς.


Η μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων στο Δημόσιο κατά 40%, η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο με χαμηλότερο κατά 200 ευρώ ανά κατηγορία καταληκτικό μισθό, η επέκταση των Μ.Κ. ως τα 39 χρόνια υπηρεσίας, το πάγωμα της ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 έχει οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
Οι ελαστικές μορφές εργασίας επεκτείνονται ραγδαία τόσο στον Ιδιωτικό όσο και
στον Δημόσιο Τομέα , χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων, και οδηγούν στην ομηρία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου , η απαγόρευση των προσλήψεων, η συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας , οδηγούν στη υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και χρησιμοποιούνται και ως άλλοθι για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του δημοσίου, που απαιτούν ΣΕΒ και ΕΕ.

Η προσπάθεια υλοποίησης της αξιολόγησης, με ηλεκτρονική μορφή , συνεχίζεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , έχοντας ως στόχο τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων, για την αδιαμαρτύρητη εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μιλά για "μεταμνημονιακή" εποχή, για επιστροφή
στην «ομαλότητα» και «δίκαιη ανάπτυξη», αποκρύπτοντας ότι η ζωή των εργαζόμενων δεν πρόκειται να καλυτερέψει, αφού ούτε ανάκτηση απωλειών ούτε κατάργηση αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων πρόκειται να υπάρξει, αλλά θα συνεχίζεται η ίδια αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια και δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας οχταετίας.

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ με την τακτική που ακολουθεί ουσιαστικά
στηρίζει τα μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση και με την «κοινωνική συμμαχία» που στήνει με τη ΓΣΕΕ, οδηγεί στη χειραγώγηση και ενσωμάτωση των εργαζόμενων στη στρατηγική του κεφαλαίου.
Συμμετέχουμε μαζικά στη Απεργία και απαιτούμε μαζικούς διορισμούς στην Παιδεία, Υγεία , Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα.

Παλεύουμε για :
 Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Υπολογισμό της
διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική μας εξέλιξη.
 Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, στην Αυτοδιοίκηση , Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες. Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων.
 Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν.
4387/2016).
 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
 Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 Κανένας πλειστηριασμός από το Δήμο.
 Καμιά διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑΓ στις λαϊκές οικογένειες.
ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία
Λαχαναγοράς την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ και ώρα 10.30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: