ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

7χρονη γύρισε από τις διακοπές της σημαδεμένη για όλη της τη ζωή

Σοκαρισμένοι οι γονείς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως…

Τα τατουάζ χένας δείχνουν υπέροχα και μετά από μερικές εβδομάδες...

εξαφανίζονται εντελώς. Πρόκειται για τη μοντέρνα εναλλακτική λύση των μόνιμων τατουάζ και είναι πολύ δημοφιλή.

Οι γονείς της μικρής Madison Gulliver από το νησί Wight στη νότια ακτή της Αγγλίας, δεν βρήκαν τίποτα το κακό όταν η επτάχρονη κόρη τους θέλησε ένα τατουάζ με ένα από τα πιο όμορφα σχέδια, ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στην Αίγυπτο. Δεν θα έβλαπτε και θα εξαφανιζόταν σύντομα – τουλάχιστον αυτό νόμιζαν.

Στο σαλόνι ομορφιάς του ξενοδοχείου, η Madison απέκτησε αυτό που ήθελε – ένα floral σχέδιο με μαύρη χέννα στο χέρι, που έφτανε μέχρι τον αγκώνα της.

Αλλά όταν γύρισαν πίσω στην Αγγλία, παραπονέθηκε για μια οδυνηρή φαγούρα που της προκαλούσε το τατουάζ στο δέρμα της. Την επόμενη μέρα, όλοι ανησύχησαν όταν είδαν ότι το σχέδιο ήταν καλυμμένο με χοντρές φουσκάλες και είχε αρχίσει να την πονάει τρομερά.
Ο γιατρός δεν μπορούσε να βοηθήσει τη Madison και έτσι μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων.
Εκεί, οι ιατροί έπρεπε να αποκόψουν κάθε φουσκάλα, προκειμένου να θεραπεύσουν το κατεστραμμένο δέρμα από κάτω.

Η αιτία της ακραίας αυτής αντίδρασης, ήταν πιθανώς μια ουσία που ονομάζεται p-Phenylenediamine (ή PPD), η οποία προστίθεται στο μείγμα της χένας προκειμένου το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο. Αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμα και εγκαύματα στα παιδιά, ενώ χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο μόνο στις βαφές μαλλιών.

Υπάρχει πιθανότητα η Madison να έχει αυτές τις ουλές από το τατουάζ χένας για πάντα. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι φρικτές εικόνες των εγκαυμάτων της, θα εμποδίσουν άλλους ανθρώπους – πάνω από όλα γονείς – να κάνουν παρόμοιο λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: