ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Τι κάνει ένα ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο;

Υπάρχει άραγε μυστικό ευτυχίας στον έρωτα; Τι είναι αυτό που κάνει ένα ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο όσα χρόνια κι αν περάσουν; Πέντε είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για τη συνταγή της ευτυχίας ενός ζευγαριού.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια:


Δεν παίζουν το παιχνίδι της ενοχής: Υπάρχει λάθος ή σωστό;

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μιλούν. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους ακόμη κι αν αυτό πρόκειται να ξεκινήσει «δύσκολες» συζητήσεις. Δεν απορρίπτουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου και κυρίως δεν παίζουν το παιχνίδι της «ενοχής». Η σχέση τους, το ίδιο και η ανάγκες τους είναι σε ισορροπία κι έχουν την ίδια αξία και σημασία. Κανείς δεν υπερτερεί κανενός. Θα μου πεις «γιατί τα δυστυχισμένα ζευγάρια δεν επικοινωνούν;». Το κλειδί βρίσκεται στον τρόπο αλλά και το σκοπό μιας συζήτησης, ακόμη και σύγκρουσης. Αν το ζητούμενο είναι η επίλυση ενός προβλήματος και η αποκατάσταση της σχέσης βαδίζει στο σωστό δρόμο. Αντίθετα η επίρριψη ευθυνών και η αναζήτηση του… φταίχτη δείχνει πρόβλημα στα θεμέλια της σχέσης.

Δε φοβούνται τη δέσμευση

Η δέσμευση είναι κάτι που δε φοβίζει ένα πραγματικά ευτυχισμένο ζευγάρι. Αντίθετα λειτουργεί ως θεμέλιο, ως επισφράγιση της αγάπης και της πορείας του ζευγαριού. Είναι αυτή η σιωπηρή συμφωνία, η εμπιστοσύνη που φέρνει σταθερότητα και διαλύει κάθε ίχνος αμφιβολίας.

Αποδέχονται ο ένας τον άλλο χωρίς «αλλά»…

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αποδέχονται ο ένας τον άλλον δίχως «ναι μεν αλλά…». Κανείς δεν είναι τέλειος και βασικό χαρακτηριστικό ευτυχίας ενός ζευγαριού είναι η αποδοχή των ατελειών της σχέσης και των συντρόφων. Αν για παράδειγμα ο σύντροφός σου μουρμουρίζει, αν μιλάει ασταμάτητα ή αντίθετα πίνει το αμίλητο νερό, αν ξεχνάει ή είναι freak με την οργάνωση και την τάξη, αντί να προσπαθείς αδιάκοπα να διορθώσεις τα ελαττώματά του, δες τα σαν στοιχεία του χαρακτήρα του.

Ζουν την κάθε στιγμή με πάθος

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι παθιασμένα ο ένας για τον άλλον. Η σχέση τους είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τους. Η σεξουαλική ορμή είναι κάτι που μπορεί να έρθει και να παρέλθει, αλλά το πάθος μπορεί να μείνει αναλλοίωτο κι είναι αυτό που διατηρεί τη σχέση ζωντανή.

Αγαπούν με όλο τους το «είναι»

Είναι αυτονόητο ότι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ζευγάρι που ερωτεύεται θα είναι απαραίτητα κι ευτυχισμένο. Άλλωστε, όπως λέει κι ο λαός ο κεραυνοβόλος έρωτας τυφλώνει. Η αγάπη είναι αυτή που επισφραγίζει τη σχέση και θέτει τα θεμέλια της ευτυχίας. Και φυσικά είναι κάτι που αποδεικνύεται με πράξεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: