ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ελληνικό έδαφος τα Ίμια με τη βούλα της Ε.Ε!

Ευθεία απάντηση στις κατά καιρούς αναφορές της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας για τη Συνθήκη της Λωζάννης και το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου πρόκειται να δώσει τις επόμενες ημέρες ο...
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας έχουν περιέλθει αδιάσειστα στοιχεία από επίσημα κοινοτικά έγγραφα πέραν των ήδη γνωστών (που περιέχονται στις Συνθήκες) από τα οποία προκύπτουν ότι πρώτον ότι τα Ίμια και δεκάδες άλλα νησιά / νησίδες που άρχισαν να εντάσσονται στα κοινοτικά προγράμματα Natura, από τις αρχές της δεκαετίας του 90′, τελούν αποκλειστικά υπό καθεστώς ελληνικής κυριαρχίας!

Με τη βούλα της Ε.Ε. λοιπόν αίρεται η αμφισβήτηση των Τούρκων επί της κυριαρχίας τους!

Δεύτερον , σύμφωνα με τα ίδια κοινοτικά έγγραφα, ο υποθαλάσσιος πλούτος των νησιών που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα Natura – άρα και οι υφαλοκρηπίδες των νησιών και των βραχονησίδων μας – προστατεύεται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.Συνιστούν δηλαδή ελληνικό και ευρωπαϊκό πλούτο!

Κατ’επέκταση, τρίτον, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που παραμένουν απόρρητα ως προς το ακριβές περιεχόμενο τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, η Natura δεν προστατεύει μόνο το υπέργειο έδαφος νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα αλλά ακόμη την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ αυτών!

Η έναρξη εντάξεως αυτών των νησιών στα προγράμματα Natura – έχει περιληφθεί το σύνολο σχεδόν των νησίδων και των βραχονησίδων που αμφισβητεί η Τουρκία στο Αιγαίο – άρχισε σιωπηρά το 1994 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίστηκε έπειτα με μεθοδικότητα από όλες τις κυβερνήσεις, μηδεμίας εξαιρουμένης. Εντατικοποιήθηκε μάλιστα επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, όταν σε 18 από τα νησιά που προστατεύονται από τη Natura τοποθετήθηκε και στρατιωτική φρουρά.

Έτσι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ισχυρότατη νομική θέση έναντι της Τουρκίας, καθώς πέραν των Διεθνών Συνθηκών που επικαλούμαστε συνήθως, ο ΠΤΔ Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών έχουν στη διάθεση τους ένα νέο «πυρηνικό» νομικό όπλο:

επίσημα έγγραφα της Ε.Ε. που πιστοποιούν ότι εξ’αιτίας της εντάξεως στο πρόγραμμα Natura οι νησίδες και βραχονησίδες που αμφισβητεί η Άγκυρα έχουν ελληνική κυριαρχία, ελληνική υφαλοκρηπίδα και ελληνική ΑΟΖ, και βέβαια θεωρούνται προστατευόμενο ευρωπαϊκό έδαφος!

Πηγή: Εστία

Δεν υπάρχουν σχόλια: