ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

"ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΘΑΡΗ" - ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί φίλοιφοιτητές,

Μπροστά μας υπάρχει ένα μεγάλο γεγονός. Η ανοιχτή πρόσκληση: Για μια καθαρή Φλώρινα. Θα υπάρξουν πολλές δυνατότητες για όλους!
Δεν είναι απλώς μια οικολογική εκδήλωση, αλλά...
ένας κοινωνικός τρόπος αντίδρασης απέναντι σε θέματα ρύπανσης της περιοχής. Μπορείτε να συμμετάσχετε ως φοιτητής, καλλιτέχνης ή απλώς ως ένα άτομο με ενθουσιασμό για να βοηθήσετε το περιβάλλον.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ: 16-18 ΜΑΪΟΥ 2018
ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: 25-26 ΜΑΪΟΥ 2018

Το πρόγραμμα αυτής της ανοιχτής πρόσκλησης περιλαμβάνει:
·           Όλα τα υλικά που θα συλλέξετε θα ανακυκλωθούν ή θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένους χώρους, όπως στην πλατεία της πόλης ή στη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου θα αξιοποιηθούν. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα έργα τέχνης ή τα έργα σας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και μια εβδομάδα μετά.
·           Θα υπάρξει συνεργασία με τον δήμο της Φλώρινας και στήριξη από την πλευρά του (γάντια, τσάντες, υγειονομική υποστήριξη και συνεργασία με το τμήμα καθαρισμού του δήμου).
·           Στο τέλος προετοιμάζουμε μια έκθεση στο τοπικό Λαογραφικό Μουσείο Φλώρινας, όπου όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα εκπροσωπηθούν με φωτογραφία τεκμηρίωσης του έργου τέχνης τους ή του ίδιου του έργου τέχνης.
·           Θα προβάλλουμε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο "Ένας πλαστικός ωκεανός (2016)", το οποίο δείχνει το επίπεδο της ρύπανσης από πλαστικό σε ολόκληρο τον κόσμο.
·           Μετά από την προβολή θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας για αυτό το θέμα.
·           Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να έρθετε στην προβολή. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη Σχολή. Θα σας ενημερώσουμε επίσης μέσω αφισών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Πρέπει να εντοπίσουμε στον χάρτη κάθε πιθανό σημείο, όπου υπάρχει κάποια ρύπανση από σκουπίδια. Μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτά τα σημεία όλοι μαζί. Χρησιμοποιήστε για παράδειγμα το GPS σας, για να τοποθετήσετε σημάδια στον χάρτη σας ή τραβήξτε με το κινητό σας τηλέφωνο μια απλή φωτογραφία με το όνομα της τοποθεσίας.
Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να δράσουμε για αυτό το πρόβλημα και δεν απευθύνεται μόνο σε καλλιτέχνες! Οποιοσδήποτε από εσάς μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεγάλη ανοικτή πρόσκληση.

Εάν ενδιαφέρεστε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: k.nosek91@gmail.com
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: glyka_dion@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: