ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Tο «χελιδόνι μας» έφτιαξε τη φωλιά του στο 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών

Σήμερα 8/5/2018, με την επίδοση της «ετικέτας ποιότητας» στους μαθητές της περσινής έκτης τάξης (ΣΤ΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, παρουσία όλων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών, «έπεσε η...
αυλαία» του προγράμματος etwinning με τίτλο "The swallow is a refugee or an immigrant?" – «Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;».

Ήταν πραγματικά ένα καταπληκτικό έργο, αφού κατάφερε να κερδίσει 11 Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας και δύο πρώτα εθνικά βραβεία, ένα στην Τυνησία και ένα στη Ρουμανία, αλλά το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει τις καρδιές των μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, δημιουργώντας σ’ αυτούς αισθήματα φιλικά προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Κλείνοντας θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω πολύ όλους τους μαθητές μου για τη συμμετοχή και επίσης να ευχαριστήσω πολύ για τη συνεργασία, την υποδοχή και φιλοξενία τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: