ΣΙΝΕ

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Έφυγε από τη ζωή στα 53, ο συμπατριώτης μας, Αρτέμης (Μάκης) Παπαδόπουλος

Η μέρα μας ξεκίνησε σήμερα μ' έναν καταγάλανο ουρανό και έναν λαμπερό καλοκαιριάτικο ήλιο. 
Τίποτα δεν έδειχνε ότι σε λίγο τη χαρά και την αισιοδοξία που μας γέμισε η λουλουδιασμένη φύση με τις...
ομορφιές και τα αρώματά της, θα την ακολουθούσε ο πόνος, η λύπη και η στεναχώρια, από το μαύρο μαντάτο που μας ήρθε νωρίς το πρωί και βύθισε στο πένθος όλο το χωριό.
Το παλικάρι μας, ο χωριανός, φίλος και συγγενής μας, ο Μάκης (Αρτέμης) Παπαδόπουλος, του Λαζάρου και της Ζωής, έχασε τη μάχη για ζωή, μετά από καρδιακό έμφραγμα που είχε πάθει και αναχώρησε για τη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία μόλις πενήντα τριών (53) ετών.
 

 Από μικρός έζησε πολύ δύσκολα χρόνια ο Μάκης, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα για επιβίωση, πηγαίνοντας για δουλειά στα καράβια, σε ηλικία μόλις δεκαοκτώ (18) ετών.
Στη συνέχεια μετανάστευσε στη Γερμανία όπου δουλεύοντας σκληρά σε δύο εργοδότες, κατόρθωσε με πολύ κόπο, να δημιουργήσει μια αξιόλογη οικογένεια με την οποία ζούσε ευτυχισμένος, απολαμβάνοντας τους καρπούς των κόπων του.
Το αγαπούσε υπερβολικά το χωριό ο Μάκης και ερχόταν πολύ συχνά, για περάσει τις διακοπές με την οικογένειά του, στον τόπο που γεννήθηκε και να φροντίσει τη μάνα του.
 
 Είχε κάνει πολλά όνειρα για τη ζωή του στην Πατρίδα. Τελευταία με το μικρότερο αδερφό του τον Βασίλη, που ζει και εργάζεται στη Σουηδία, διόρθωσαν το πατρικό τους και το στόλισαν με παρτέρια και πεζούλια, για να κάνουν την διαμονή τους στο χωριό πιο ευχάριστη, γι΄αυτούς και τα παιδιά τους.
 
Ομως δεν ήταν τυχερό το παλικάρι να πραγματοποιήσει αυτά τα τόσο απλά και χωρίς πολλές απαιτήσεις όνειρα. Ο χάροντας του 'κοψε το νήμα της ζωής ξαφνικά και βύθισε στο πένθος την αγαπημένη του γυναίκα και κόρη κι όλους εμάς.
Καμάρωνε την κόρη του ο Μάκης, όταν, όπως έλεγε, σε εκδηλώσεις μουσικής πιάνου, στις οποίες συμμετείχε με το εξαίρετο ταλέντο της στη Γερμανία, άκουγε την ανακοίνωση του ονόματός της, Παπαδοπούλου Ζαννέτα.

Ο Θεός ας τον αναπαύσει εκεί που βρίσκεται και να δίνει κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.
Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: