ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Εικόνες ντροπής από γηροκομείο. Μόλις δείτε τι κάνουν σε γιαγιά με αλτσχάιμερ, θα εξοργιστείτε

Τρεις νοσοκόμες που κακοποίησαν βάναυσα μία ηλικιωμένη με Αλτσχάιμερ γλύτωσαν την φυλακή.

Η Joy Lewis, 71, που πάσχει και από Πάρκινσον και διαβήτη, σύρθηκε από το κρεβάτι ενώ την κρατούσαν από τους καρπούς της και αγνοούσαν την έκλησή της να πάει τουαλέτα.

Αρνούνταν να της δώσουν φαγητό και νερό και την άφηναν να κάθεται πάνω στα ούρα της παρά το ότι τις παρακαλούσε να την αλλάξουν στο γηροκομείο Brookside House Care Home στο Nottinghamshire.

Αποσπάσματα από το βίντεο δείχνουν την εύθραυστη και τρομαγμένη γυναίκα να φωνάζει κατά την διάρκεια του μαρτυρίου της.

Μία κρυφή κάμερα που ήταν ενσωματωμένη σε ένα ρολόι τοποθετήθηκε από την κόoη της Joy αφού άρχισαν να ανησυχούν για τον τρόπο που της φερόντουσαν.

Οι τρεις νοσοκόμες – Rebecca King, 32, Teresa Cutts, 50 και Joanne Hardstaff, 39 – παραδέχτηκαν τις κατηγορίες της κακομεταχείρισης και παραμέλησης στο δικαστήριο Mansfield Magistrates.

Όλες πήραν ποινές με αναστολή τον περασμένο μήνα. Τώρα, η κόpη της Joy ζητάει να μπουν υποχρεωτικά κάμερες ασφαλείας σε όλα τα γηροκομεία και να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές γι’αυτού του τύπου τα εγκλήματα.



Η King, από το Jacksdale, καταδικάστηκε σε 36 εβδομάδες φυλάκιση με αναστολή και διατάχτηκε να ολοκληρώσει 120 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας.

Η Cutts, από το Somercotes, καταδικάστηκε σε 24 εβδομάδες φυλάκιση με αναστολή και διατάχτηκε να ολοκληρώσει 100 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας.

Η Hardstaff, από το Ironville, καταδικάστηκε σε 8 εβδομάδες φυλάκιση με αναστολή και διατάχτηκε να ολοκληρώσει 80 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας.

Το γηροκομείο Brookside House από τότε έχει κλείσει και η Joy πλέον είναι σε νέο σπίτι, όπου είναι πολύ πιο χαρούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: