Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Να πας στη Γαύδο γυμνή και να μη σε νοιάζει τίποτα

Έτσι είναι η Γαύδος. Άγρια κι εξωτική. Ένα αφρικάνικο κομμάτι γης που ξεκόλλησε από τη μαύρη ήπειρο κι έκανε ταξιδάκι μέχρι τα νότια της Κρήτης.

Στο αφιέρωμα που δημιούργησε για το νησί, η εντυπωσιασμένη από την ομορφιά του τόπου, δημοσιογράφος του womantoc.gr αναφέρει:

“Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο η γεωγραφική της θέση (στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης), οι καβατζωμένες παραλίες, οι κέδροι, οι μυρωδιές και οι μικρές παράνομες χαρές.

Δεν είμαι βέβαιη αν τα αρμυρίκια, η ψιλή άμμος, τα σμαραγδένια νερά, τα κατσίκια στους βράχους και οι καρέτα-καρέτα ευθύνονται για την -σχεδόν ερωτική έλξη που νιώθω γι αυτήν.

Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα να είναι ότι όποτε με ρωτά κάποιος “πού θες να πας διακοπές;” Απαντώ σε κλάσματα δευτερολέπτου “στη Γαύδο”.

Στην παραλία του Αϊ Γιάννη απαγορεύονται ρητά τα μπαλάκια, οι ρακέτες και τα μαγιό. Οι αμμόλοφοι στον Αϊ Γιάννη, όπου στήνονται οι περισσότερες σκηνές. Το κοντινότερο μαγαζί για νερό και ντους προϋποθέτει περπάτημα κάτω από τον ήλιο σε παχιά άμμο.

“Δεν τα καταφέρνω κάθε χρόνο. Βλέπεις είναι λίγο μακριά, και για να κανονίσεις να περάσεις ένα δεκαήμερο (το λιγότερο) πρέπει να είσαι οργανωτικός.

Να κανονίσεις εισιτήρια πλοίων, λεωφορείων (καθότι δεν πας με αμάξι) ξανά πλοίων και φυσικά ενός δωματίου -αν είστε μεγάλη παρέα και δεν την παλεύετε να κάνετε πιπί σας στη φύση.

Όσοι καταφθάνουν στις αρχές του Ιούνη, συνήθως μένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτοί είναι που “πιάνουν” και τα καλύτερα σημεία για να στήσουν τις σκηνές τους.

Όλες κι όλες τρεις φορές κατάφερα να πάω. Αλλά αν με ξαναρωτήσεις εκεί θέλω να γυρνάω. Στο αφρικάνικο κομμάτι γης που ξεκόλλησε από τη μαύρη ήπειρο κι έκανε ταξιδάκι μέχρι τα νότια της Κρήτης. ”

Η παραλία του Αϊ Γιάννη // Απαγορεύονται ρητά τα μπαλάκια, οι ρακέτες και τα μαγιό. Φωτογραφία SOOCΠροσπαθώντας να ανάψουν τσιγάρο στον Αϊ Γιάννη // Απαγορεύονται ρητά τα μπαλάκια, οι ρακέτες και τα μαγιό. Φωτογραφία SOOCΗ παραλία του Αϊ Γιάννη // Απαγορεύονται ρητά τα μπαλάκια, οι ρακέτες και τα μαγιό. Φωτογραφία SOOCΟι αμμόλοφοι στον Αϊ Γιάννη, όπου στήνονται οι περισσότερες σκηνές. Το κοντινότερο μαγαζί για νερό και ντους προϋποθέτει περπάτημα κάτω από τον ήλιο σε παχιά άμμο. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCΑπό το Σαρακίνικο για ψάρια στην ταβέρνα του Μανόλη και ξανά πίσω στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCΌσοι καταφθάνουν στις αρχές του Ιούνη, συνήθως μένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτοί είναι που "πιάνουν" και τα καλύτερα σημεία για να στήσουν τις σκηνές τους. Φωτογραφία SOOCΤα μπρίκια και οι κατσαρόλες θάβονται στην άμμο, για να τα βρεις ξανά άθικτα το επόμενο καλοκαίρι. Φωτογραφία SOOCΌσοι καταφθάνουν στις αρχές του Ιούνη, συνήθως μένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτοί είναι που "πιάνουν" και τα καλύτερα σημεία για να στήσουν τις σκηνές τους. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOCΌλοι μοιράζονται όλα. Φωτογραφία SOOCΤα εκπληκτικά νερά του Αϊ Γιάννη φουσκώνουν κάποιες φορές και τότε, σ αρέσει πιο πολύ. Φωτογραφία SOOCΌσοι καταφθάνουν στις αρχές του Ιούνη, συνήθως μένουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτοί είναι που "πιάνουν" και τα καλύτερα σημεία για να στήσουν τις σκηνές τους. Φωτογραφία SOOCFreedom. Στην παραλία του Αϊ Γιάννη. Φωτογραφία SOOC

womantoc.gr