ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείαςστο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης υπέγραψε Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείας σύμφωνα µε τον Ν. 2716/1999, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης...
960.000,00 €, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)».
Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ψυχαργώς Τ' (2011-2020) του Υπουργείου Υγείας και εμφορούνται από τις αρχές και τις αξίες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρεται στο Νόμο 2716/1999 «οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας διαρθρώνονται, οργανώνονται και λειτουργούν με βάση τις αρχές της τομεοποίησης και της κοινοτικής ψυχιατρικής, της προτεραιότητας της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, της αποϊδρυματοποίησης, της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης, της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας, καθώς και της πληροφόρησης και εθελοντικής αρωγής της κοινότητας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας».
Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της παρούσας Πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν:
  • Υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με ψυχικές διαταραχές ή διαταραχές συμπεριφοράς ή διαταραχές αυτιστικού τύπου.
  • Ενίσχυση Λειτουργίας Κινητών Μονάδων με παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της κάλυψης των ελλειμμάτων στην υποστήριξη παιδιών/εφήβων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
  • Ειδικά Κέντρα Ημέρας για άτομα με Alzheimer ως μονάδες ημερήσιας θεραπευτικής φροντίδας ασθενών με Αλτσχάϊμερ και άλλες συναφείς διαταραχές.
  • Προγράμματα έγκαιρης παρέμβασης σε άτομα που πάσχουν από άνοια μέσω δράσεων διασύνδεσης των Κέντρων Ημέρας Alzheimer με Μονάδες ΟΤΑ για την Τρίτη ηλικία (ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ), καθώς και δράσεων διασύνδεσης των Ιατρείων Μνήμης με Κέντρα Υγείας.
Οι ανωτέρω δράσεις θα υλοποιηθούν µε βάση τα οριζόμενα στις αντίστοιχες εγκρίσεις σκοπιμότητας του Υπουργείου Υγείας.
Η Πρόσκληση απευθύνεται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Ν.2716/99 (ΦΕΚ 96 Α ), Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.)/Εποπτευόμενοι φορείς από το Υπουργείο Υγείας του Ν.2716/99 (ΦΕΚ 96 Α) και όσους φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/, από 11/07/2018 και ώρα 08:00:00 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως 28/09/2018 και ώρα 14:00:00 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).
Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 - 2020.
Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και τα συνοδευτικά της έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: