ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Μελάς: Παλιά μαλώναμε για το όνομα στη μαρκίζα και τώρα για το ποιος θα βγει τελευταίος στην πίστα

Ο Ζαφείρης Μελάς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό "ΧΑΙ", μεταξύ άλλων μίλησε για τη συνεργασία του με τον Stan.

Ζαφείρη Μελά. Πες μου για...

το τηλεφώνημα τον Stan.

Με πήρε ένα απόγευμα και μου είπε πως έχει δυο τρία τραγούδια που έγραψε και ήθελε να τα ακούσω, κι αν μου άρεσαν να τα πω. Ξέρω ότι γράφει πολύ καλά. Έχει πει άλλωστε ότι όταν γράφει, έχει στο μυαλό του αυτόν που θα ήθελε να το πει. Μου άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι, αλλά επειδή δεν υπάρχει πια δισκογραφία και εταιρίες το κάναμε βιντεοκλίπ και το ανεβάσαμε στο διαδίκτυο. Μέσα σε 15 μέρες έχει 500.000 χτυπήματα.

Πώς σου φαίνεται, εσένα που έχεις κάνει τόσους δίσκους, να ανεβαίνει το τραγούδι σου στο διαδίκτυο και να γίνεται χαμός;

Όσο παλιός και να είσαι, είναι κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο. Γιατί δείχνει ότι ο κόσμος σε θέλει ακόμα. Αυτή η ρουφιάνα η δουλειά δεν σε αφήνει να γεράσεις. Ή δεν θες να παραδεχθείς ότι γέρασες. Κι αυτό δεν τον γουστάρω. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσεις, όπως οι ποδοσφαιριστές που όσο καλοί κι αν είναι ή έχουν φτάσει ψηλά, τα κρεμάνε και σταματάνε. Δεν γίνεται να είσαι 75 ή 80 χρονών και να τραγουδάς ακόμα στις πίστες. Μπορείς να κάνεις μια συναυλία κάθε χρόνο μετά από 2 ή 3 μήνες πρόβα, σε κάποιον χώρο όπως το Μέγαρο. Και δεν μιλάω για μένα, γιατί δεν θα πήγαινα στο Μέγαρο.

Μπαίνεις λοιπόν σε μια συνεργασία, με έναν άνθρωπο που είναι της νεολαίας. Πώς σου φαίνεται;

Μου αρέσει και με ικανοποιεί. Κάποια στιγμή θα μπορούσε να γίνει και μια συνεργασία με τον Stan σε έναν χώρο. Γιατί όχι; Όπως έχουν αλλάξει τα πράγματα, τίποτα πια δεν είναι περίεργο...Όλα μπορούν να συμβούν, γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα.

Πιστεύεις ότι γυρνάμε στην παλιά εποχή που ήταν πέντε ή έξι ονόματα μαζί;

Όχι, γιατί υπάρχει κόντρα μεταξύ των καλλιτεχνών. Παλιά που υπήρχαν οι ταμπέλες, μαλώναμε για το ποιο όνομα θα είναι πρώτο. Τώρα μαλώνουμε για το ποιος θα βγει τελευταίος στην πίστα. Σε αυτό προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τραγουδώ με όποια θέλει και όπως θέλει. Όχι γιατί έχω ανάγκη να τραγουδήσω, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Να τα βάλουμε σε σειρά. Ποιος είναι ο παλιός; Να βγει τελευταίος. Ποιος είναι ο καλύτερος; Αυτός να βγει τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: