ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Σοβαρό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αλεξάνδρεια

Σοβαρό κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου παρουσιάστηκε στο Δήμο της Αλεξάνδρειας της τελευταίες ημέρες.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο επιβεβαίωσε το κρούσμα, το οποίο είναι σοβαρό αφού έχει προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα του παθόντος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παθών έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας.

Ωστόσο το κρούσμα αυτό ίσως αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου και ίσως έχουν υπάρξει πολύ περισσότερα κρούσματα τα οποία είτε ήταν χωρίς συμπτώματα, είτε πέρασαν ως απλές ιώσεις. Όπως μας ανέφερε το ΚΕΕΛΠΝΟ μόλις το 1% των κορυσμάτων είναι σοβαρά και εγκυμονούν κινδύνους.

Για το περιστατικό είναι ενημερωμένος τόσο ο Δήμος Αλεξάνδρειας όσο και η Περιφέρεια, οι οποίοι εντείνουν τους ψεκασμούς τις τελευταίες ημέρες.

Η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω άγριων πτηνών στα κοινά κουνούπια και από τα κουνούπια στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό.
Ανάλογα κρούσματα παρατηρήθηκαν και σε άλλους Δήμους, τώρα που ο αριθμός των κουνουπιών βρίσκεται σε έξαρση.

Η Αλεξάνδρεια σύμφωνα με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας βρίσκεται για λίγο καιρό σε μια ιδιότυπη καραντίνα και δεν δέχεται αίμα από την περιοχή μας για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: