ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Το ζευγάρι που συγκίνησε τον κόσμο: Έζησαν και πέθαναν μαζί

Μια συγκινητική ιστορία αιώνιας αγάπης, που όμοιά της διαβάζει κανείς στα παραμύθια, αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ημέρες στις...
ΗΠΑ, μετά τον σχεδόν ταυτόχρονο θάνατο του ερωτευμένου ζευγαριού.

Η ιστορία του Γκίλμπερτ Ορζελ Ντρέικ και της Εβελιν Μπένετ Ντρέικ ευαισθητοποίησε τη διεθνή ειδησεογραφία, που αφιέρωσε αρκετές γραμμές για να κάνει γνωστό το «love story» των Ντρέικ.

Το ζευγάρι έμενε στο Ντέλμαρ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Γεννήθηκαν με διαφορά δύο ετών και δύο ημερών, παρέμειναν παντρεμένοι για 78 χρόνια και απεβίωσαν με διαφορά δύο ημερών. Σύμφωνα με την οικογένειά τους, η 98χρονη Εβελιν Μπένετ Ντρέικ πέθανε στις 20 Ιουλίου, μόλις λίγες ημέρες πριν σβήσει 99 κεράκια στη γενέθλια τούρτα της (στις 8 Αυγούστου), και ο 100 ετών Γκίλμπερτ Ορζελ Ντρέικ απεβίωσε 48 ώρες αργότερα, αφού δεν άντεξε χωρίς την αγαπημένη του. Ο άντρας θα γινόταν 101 χρόνων στις 10 Αυγούστου. Ο θάνατος και των δύο οφειλόταν σε φυσικά αίτια, ενώ, σύμφωνα με την εγγονή τους Ελίζαμπεθ Οφισερ, παντρεύτηκαν στις 13 Οκτωβρίου του 1939, λίγο μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι γυναίκες πάντα προηγούνται, έλεγε ο Γκίλμπερτ και αυτό έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε η οικογένειά του στον επικήδειο του ζευγαριού. Η Εβελιν ήταν μια υπέροχη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Αγαπούσε τα παιδιά της τόσο πολύ, ώστε, αφού μεγάλωσε τα τρία δικά της, ίδρυσε ένα νηπιαγωγείο. Πολύ κοντά στο σπίτι τους άνοιξε ένα νηπιαγωγείο που λεγόταν «Playtime». Ταυτόχρονα η ίδια ήταν το μακροβιότερο μέλος της Εκκλησίας των Ρεφορμιστών του Ντέλμαρ. Ο Γκίλμπερτ ήταν βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα διηύθυνε εταιρία συστημάτων κλιματισμού στο Ντέλμαρ, με την επωνυμία DA Bennett.

Η σχέση τους κατά τη διάρκεια του πολέμου που ήταν χώρια πέρασε δυσκολίες, ωστόσο αργότερα περνούσαν σχεδόν όλο το χρόνο τους στην πισίνα στην πίσω αυλή του σπιτιού τους. Φυσικά έδιναν το παρών σε όλες τις σχολικές εκδηλώσεις των εγγονιών τους, ενώ όταν δεν ασχολιόντουσαν με τις δραστηριότητες των απογόνων τους κανόνιζαν ταξίδια ανά τον κόσμο και έπαιζαν μπριτζ. Στον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι, η Εβελιν καταπιανόταν με τη χειροτεχνία και ο Γκίλμπερτ έπαιζε βιόλα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ήταν ένα αφοσιωμένο ζευγάρι και έθεσε ένα υπέροχο παράδειγμα ζωής και αγάπης», αναφέρει ο επικήδειος, όπως αναρτήθηκε από γραφείο κηδειών Applebee Funeral Home. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που διάβασαν την ιστορία σε κάποιο ειδησεογραφικό δίκτυο και έστειλαν τα συλλυπητήριά τους στη σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα που έχει στηθεί. Αφήνουν πίσω του δύο γιους, μία κόρη, τέσσερα εγγόνια, καθώς και δύο δισέγγονα. Η ταφή τους έχει προγραμματιστεί να γίνει σε οικογενειακό τάφο.

eleftherostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια: