ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Αυτή είναι η αρχαιότερη "μικρή" αγγελία και είναι γραμμένη σε πάπυρο! Δείτε γιατί συντάχτηκε

Διαβάστε πώς η αρχαιότερη γνωστή αγγελία βρίσκεται γραμμένη σε έναν πάπυρο που χρονολογείται από το 3000 π.Χ.:...
ένας δουλοκτήτης από τις Θήβες της Αιγύπτου προσφέρει αμοιβή σ’ εκείνον που θα του βρει έναν φυγάδα δούλο!...


Η αναφορά της λέξης «αγγελία» σε κείμενο του Θουκυδίδη.

Αγγελία (1), όπως είναι γνωστό σε όλους, είναι η μετάδοση μιας είδησης ή πληροφορίας. Μία ειδοποίηση με την οποία γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό κάποιο πράγμα ή γεγονός, όπως π.χ. ότι κάποιος θέλει να προσλάβει υπάλληλο ή να πουλήσει ένα οικόπεδο ή να βρει δουλειά είτε ότι διαθέτει κάποιο εμπόρευμα που παρουσιάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η αναφορά του ρήματος «αγγέλλω» σε κείμενο του Ευριπίδη.

Η λέξη παράγεται από το ρήμα αγγέλλω (2). Ωστόσο, ο ήχος, η γραφή, η εικόνα, είναι οι βασικοί αγωγοί μέσα από τους οποίους διοχετεύονται στο κοινό τα διάφορα μηνύματα. Κάθε πρόσφορο μέσο, φορέας ήχου, γραφής, εικόνας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη γνωστοποίηση κάποιας α.: τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, φέιγ-βολάν, προσπέκτους, τοιχοκολλήσεις (αφίσες), φωτεινές επιγραφές, ακόμα και επιστολές, όταν η α. απευθύνεται σε περιορισμένο κύκλο ανθρώπων.

Η αρχαιότερη γνωστή αγγελία βρίσκεται γραμμένη σε έναν πάπυρο που χρονολογείται από το 3000 π.Χ.: ένας δουλοκτήτης από τις Θήβες της Αιγύπτου προσφέρει αμοιβή σ’ εκείνον που θα του βρει έναν φυγάδα δούλο.

Οι αγγελίες διακρίνονται σε κοινές και εμπορικές. Οι κοινές αγγελίες (εθιμοτυπικές) αναφέρονται κυρίως στα γεγονότα της ιδιωτικής ζωής: γεννήσεις, βαπτίσεις, αρραβώνες, γάμους, θανάτους, κηδείες κλπ. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εμπορικές αγγελίες. Με αυτές ο επιχειρηματίας αναγγέλλει στο ευρύ κοινό τη διάθεση του προϊόντος που παράγει ή εμπορεύεται στην κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: