ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Απόφαση Κόλαφος : Ακατάλληλο το Δ.Α.Κ. Καστοριάς! –« Άστεγοι» Καλλιθέα και ΓΠΟ Καστοριάς;

Τεράστιο πρόβλημα προκύπτει , πλέον, όσο αφορά την χρήση του ΔΑΚ Καστοριάς για διεξαγωγή αγώνων, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων στα Εθνικά πρωταθλήματα, τόσο του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας όσο και... της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΓΠΟ Καστοριάς.Και αυτό, διότι, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, στο ΔΑΚ Καστοριάς, ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ. Φυσικά, η απόφαση αυτή, υπογράφηκε μετά από το πρακτικό που συνέταξε η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων της ΠΕ Καστοριάς, στο οποίο, μετά από επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε στις 16 Ιουλίου 2018, αναφέρονται όχι μία, όχι δύο αλλά 16 ατέλειες-ελλείψεις του ΔΑΚ Καστοριάς, κρίνοντάς το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, διότι δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ν. 4479/2017, καθώς και άλλων αναγραφόμενων διατάξεων.

Με το νέο νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή πέρσι τον Νοέμβριο, υπεύθυνη πλέον για τον έλεγχο καταλληλότητας του ΔΑΚ Καστοριάς, είναι Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην ΠΕ Καστοριάς, κάτι που όμως δεν ίσχυε πέρσι. Οι άδειες καταλληλότητας αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και σε άλλους νομούς, είχαν λήξει στις 8 Οκτωβρίου 2017, και θα έπρεπε οι δήμοι – όσοι αντιμετώπιζαν προβλήματα – να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, προκειμένου όταν έρθει η στιγμή, να μπορούν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη άδεια.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο, αν και στον Δήμο Καστοριάς γνώριζαν λίγο πολύ ότι το ΔΑΚ Καστοριάς έχει σοβαρά προβλήματα, δεν έγινε καμία μα καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα πλέον, οι εκπρόσωποι δύο ομάδων της πόλης που συμμετέχουν φέτος σε εθνικά πρωταθλήματα να κινδυνεύουν άμεσα μη έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για τη νέα περίοδο το γήπεδο το οποίο και θα δήλωναν ως κύρια έδρα τους, αναζητώντας κάποιον άλλον χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην ΠΕ Καστοριάς αν και είχε ζητήσει από τον Δήμο Καστοριάς – όπως αναφέρεται άλλωστε και στο πρακτικό της – α) Βεβαίωση για την ασφαλή λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, οικοδομική άδεια ή τακτοποίηση στο νόμο αυθαιρέτων, β) Βεβαίωση στατικής επάρκειας από αρμόδιο μηχανικό και γ) Πιστοποιητικό ενεργειακής πυροπροστασίας, όλα τα παραπάνω ουδέποτε προσκομίστηκαν.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου υπόκειται σε αίτηση θεραπείας ενός μηνός, δηλαδή μέχρι τις 25 Αυγούστου θα πρέπει ο Δήμος Καστοριάς ή μάλλον το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγύης, Παιδείας & Αθλητισμού, πρόεδρος του οποίου είναι ο Θόδωρος Μυλωνάς να μεριμνήσει ανάλογα, προχωρώντας σε παρεμβάσεις – όπως αυτές αναφέρονται στο πρακτικό της Επιτροπής – έτσι ώστε να εξασφαλίσει την άδεια καταλληλότητας.

Βέβαια, κάτι τέτοιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο, μιας και το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό προκειμένου να γίνουν αν όχι όλες, έστω οι απαραίτητες παρεμβάσεις με πιο σοβαρή αυτή της έλλειψης στατικότητας των κερκίδων, η οποία απαιτεί μελέτη και φυσικά χρόνο για τις εργασίες κατασκευής.

Το θέμα, πάντως, είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει άμεσα να κινητοποιηθεί ο Δήμος Καστοριάς, ενώ τεράστια είναι και η αγωνία των ανθρώπων τόσο του Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας, όσο και του ΓΠΟ Καστοριάς, που κινδυνεύουν να μείνουν «άστεγοι» εξαιτίας της αδράνειας και αδιαφορίας του Δήμου Καστοριάς.

100.000 ευρώ για ολοκλήρωση εργασιών Δημ. Γηπέδου Καστοριάς – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου

Στο μεταξύ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πριν μια εβδομάδα ο Δήμος Καστοριάς προχώρησε στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου : «ολοκλήρωση εργασιών Δημ. Γηπέδου Καστοριάς – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου», κάτι που ίσως να συνδέεται με το παραπάνω θέμα, ωστόσο, όμως είναι άγνωστο αν το ποσό αυτό επαρκεί για όλες τις εργασίες που αναφέρονται στην Έκθεση της Επιτροπής, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν και οι ανάλογες εκπτώσεις από τους ανάδοχους εργολάβους που θα συμμετέχουν στη δημοπρασία, με ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών στις 11 Σεπτεμβρίου.

Με υπουργική απόφαση δόθηκε παράταση στην ανανέωση άδειας των γηπέδων

Με υπουργική απόφαση δίνεται παράταση, στις άδειες καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν ισχύ έως τις 8/10/2017, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018.

Στην ίδια απόφαση προστίθενται προϋποθέσεις για την έκδοση άδειας καταλληλότητας. Με την απόφαση, που υπογράφουν ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής του Νίκος Τόσκας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ανάβει το πράσινο φως για την απρόσκοπτη λειτουργία στις αθλητικές εγκαταστάσεις των οποίων η έχει λήξει και δεν έχει ανανεωθεί έως τις 8/10/2017.

Αντιθέτως, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας θα πρέπει να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Η υπουργική απόφαση έχει 23 άρθρα, που μεταξύ άλλων αφορούν:

α) τους τρόπους προφύλαξης των αθλητών από πράξεις βίας
β) την ασφάλεια των κερκίδων
γ) τη διαφυγή και εκκένωση των εγκαταστάσεων από αθλητές και εργαζομένους σε περίπτωση ανάγκης
δ) την προσέλευση, αποχώρηση και διαφυγή θεατών σε περίπτωση ανάγκης
ε) τα αποδυτήρια και τους χώρους υγιεινής στ) την παροχή πρώτων βοηθειών (αναφέρεται ότι σε όλα τα γήπεδα πρέπει να υπάρχει ασθενοφόρο και γιατρός ή άτομο που είναι εκπαιδευμένο να παρέχει τις πρώτες βοήθειες)
η) ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

http://www.sentranews.gr/2018/08/apofasi-kolafos-akatalilo-dak-kastorias.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: