ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΔΕ για τον αστυνομικό με το... μακό μπλουζάκι - Ο «Ρουβίκωνας» τους πιάνει στην αλλαγή βάρδιας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον αστυνομικό φρουρό που τα ξημερώματα της Δευτέρας εκτελούσε υπηρεσία στο...
φυλάκιο της πρεσβείας του Ιράν.

Αυτό, καθώς στο βίντεο από την επίθεση ομάδες 10 μελών του «Ρουβίκωνα» -διάρκειας 38 δευτερολέπτων- διακρίνεται να φορά ένα λευκό μακό μπλουζάκι και με το αυτόματο όπλο στα χέρια. Από κάτω φορούσε παντελόνι και μπότες, όχι όμως και το πάνω μέρος της στολής. Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Αστυνομίας, η μόνη «δικαιολογία» που μπορεί να επικαλεστεί ο αστυνομικός φρουρός, είναι ότι η αναρχική ομάδα «χτύπησε» πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και δεν είχε προλάβει να αλλάξει.

Η κάμερα του «Ρουβίκωνα» καταγράφει τη στιγμή που ένα από τα μέλη της ομάδας πλησιάζει στη σκοπιά, λέει στον αστυνομικό να βγει έξω, εκείνος υπακούει και με κρεμασμένο στον ώμο του το MP-5 βγαίνει έξω από το κουβούκλιο και απλά κλειδώνει την πόρτα πίσω του.

Οι καταδρομικές ενέργειες, κατά τις αλλαγές βαρδιών της ΕΛ.ΑΣ., αποτελεί εδώ και καιρό «αγαπημένη» τακτική του «Ρουβίκωνα», που καταφέρνει να πιάνει στον... ύπνο τους αστυνομικούς. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Κρατική Ασφάλεια έχει συσταθεί ειδική ομάδα που είναι επιφορτισμένη με την πρόληψη επιθέσεων του «Ρουβίκωνα», ωστόσο, πρόκειται για μέτρο που μέχρι στιγμής δεν αποδίδει στην πράξη.

Δείτε το βίντεο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: