ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΘΗ Ζει το ελληνικό γυναικείο Βόλεϊ !!!

‘’ Δέν είναι απαραίτητο να είσαι ο καλύτερος. 
Είναι ανάγκη όμως να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος ‘’
Αυτό προσπαθώ να μάθω στους μικρούς αθλητές – αθλήτριες άλλα και στους μαθητές μου .
Αυτό έκανε και κάνει καθημερινά τα τελευταία 3 χρόνια η Εθνική Γυναικών Volley .
Έγραφα πέρυσι τέτοιο καιρό , πριν τη περιπέτεια στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου , ότι αυτή η ομάδα είναι έτοιμη για κάτι μεγάλο . Η περιπέτεια όμως τότε ήταν πραγματική , αφού αναγκάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα , να αλλάξει μέρος προετοιμασίας – πασαδόρο – και προπονητή , ενώ η Ανθή Βασιλαντωνάκη που φέτος έκανε τη διαφορά , άργησε να μπει στη προετοιμασία .
Η σωστή δουλειά που έγινε όμως τότε και είχαμε τη μεγάλη τύχη να απολαύσουμε από κοντά στα Γρεβενά , συνεχίστηκε κι έπιασε τόπο . Φτάσαμε έτσι πριν ένα μήνα σε μια μεγάλη πρόκριση , όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα άλλα κυρίως ώς προς την εμφάνιση . Γιατί η Εθνική μας όχι μόνο προκρίθηκε στο Πανευρωπαϊκό μετά από 17 ολόκληρα χρόνια ( όπως έλεγα με σιγουριά από τη κλήρωση ακόμα ) , άλλα ισοπέδωσε όποιον βρήκε μπροστά της , παίζοντας ωραίο volley με φοβερό ρυθμό . Για αυτό το ρυθμό έγραφα ακόμα κι όταν η Εθνική μας αποτύγχανε στα προκριματικά του παγκόσμιου , τη στιγμή που οι  ΄΄ Φωστήρες ΄΄ δήθεν  ‘’ Δημοσιογράφοι ‘’ του αθλήματος ανακάλυπταν υποτιθέμενα προβλήματα στην υποδοχή κ.α.
Κι αν κρίνω από τις εμφανίσεις απέναντι στην Ουκρανία , δε θα πάμε στο Ευρωπαϊκό απλά για τη συμμετοχή , άλλα θα επισκεφτούμε περισσότερες από μια πόλεις ...
Το θέμα είναι ότι αυτή η ομάδα με τη συνοχή και τη συνέχεια της , δείχνει ότι μπορεί να αφήσει παρακαταθήκη στο ελληνικό volley , που δείχνει  να  Ανθή Ζει  ξανά .
Εγγύηση για αυτό αποτελούν άνθρωποι του χώρου όπως ο κ. Περόπουλος , που βγήκε μπροστά όταν έπρεπε και ανέλαβε την ευθύνη για αυτή την ομάδα .
Άλλα και όσοι ασχολούνται στην επικράτεια με τις ακαδημίες , με μπροστάρη τον κ. Καραισαρλίδη που κάνει καθημερινά σοβαρή δουλειά στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων και πήρε τη πρωτοβουλία να επαναφέρει τα F8 των μικρών ηλικιών .  
Επίσης φαίνεται επιτέλους πρόοδος και σε συλλογικό επίπεδο , με τον Ολυμπιακό να παίρνει φέτος την Ευρωπαϊκή κούπα που άξιζε τόσα χρόνια , άλλα και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες να ξυπνάνε σιγά σιγά . Ο ΠΑΟΚ με τη μεγάλη μεταγραφή της διεθνούς Χαντάβα θα παίξει την άνοδο στην Α1 με την ΑΕΚ και το ΠΑΟ που οργανώνονται επιτέλους ξανά .
Άλλα και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα γίνεται δουλειά και είμαι σίγουρος ότι με τη καλή πορεία που θα κάνει η Εθνική μας στο Ευρωπαικό, θα προτρέψει πολλά ακόμα νέα κορίτσια να ασχοληθούν με το αγαπημένο μας άθλημα. 
Για την αντρική ομάδα , αν και έπαιξε καλά μετά από καιρό , το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι μου δίνουν την εντύπωση ότι περνάνε περισσότερη ώρα στα κομμωτήρια από ότι η Γυναικεία .

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Μάγειρας του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών
Αθεράπευτος λάτρης του ελληνικού Volley

Δεν υπάρχουν σχόλια: