ΣΙΝΕ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Τελικά αυτό είναι μαγκιά ή μήπως ανευθυνότητα;

Περπατούσα με φίλο και συνάδελφο όταν αντικρίσαμε αυτό το θέαμα, άσχετα που δεν είναι ούτε θα είναι το πρώτο στην Κατερίνη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα δυστυχώς!

Οδηγός με πλήρη αναισθησία και ανευθυνότητα -εκτός εάν πρόκειται για την γνωστή ελληνική μαγκιά- στάθμευσε παράνομα το όχημα του φαρδύ πλατύ επάνω στο πεζοδρόμιο στο κέντρο τής πόλης δίχως να υπολογίζει τούς πεζούς, τους οποίους -καθώς φαίνεται- γράφει στα… (!) ή στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Τέτοιες πρακτικές συναντούμε συχνά στην πόλη μας εν προκειμένω, διότι σε όλη την Ελλάδα που υπάρχουν… Έλληνες(!) αυτό το φαινόμενο δεν εκλείπει. Θα μου πείτε ότι έχουμε έλλειψη χώρων στάθμευσης και θα συμφωνήσω. Το να κλειδώνεις όμως το όχημά σου επάνω σε πεζοδρόμιο και να αναγκάζεις τούς πεζούς ή την μητέρα με το βρέφος της στο καρότσι να κατεβαίνουν στον δρόμο για να συνεχίσουν την πορεία τους, με κίνδυνο να χτυπηθούν από διερχόμενα οχήματα, ε’ αυτό αγγίζει τα όρια της αναισθησίας και την ελληνικής μαγκιάς.

Αν και δεν το συνηθίζω, έκρυψα μέρος τού αριθμητικού της πινακίδας τού οχήματος μήπως και συνετιστεί ο ανόητος οδηγός και την επόμενη φορά να σκεφτεί πώς τα πεζοδρόμια ανήκουν στους πεζούς και όχι στους… χαζούς!

του Γιώργου Οικονομίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: