ΣΙΝΕ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Σοκ στο μπάσκετ: Νεκρός ο Γκρέγκορι Χίζνιακ

Μετά τον αδόκητο θάνατο του Άνταμ Βόιτσικ σε ηλικία 47 ετών, το Περιστέρι θρηνεί γι' ακόμη έναν παίκτη που φόρεσε την κυανοκίτρινη φανέλα.
Ο λόγος για τον Γκρέγκορι Χίζνιακ, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, μετά από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 44 ετών.

Το θάνατο του καλόκαρδου "γίγαντα" (ύψος 2.16), όπως ήταν το παρατσούκλι του, θρηνεί και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Χίζνιακ αναδείχθηκε πρώτος μπλοκέρ της Euroleague για δύο διαδοχικές σεζόν (2001 και 2002) με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας. Στο Περιστέρι αγωνίστηκε για μία σεζόν (2003-2004), ενώ εν συνεχεία ακολούθησε τον Αργύρη Πεδουλάκη στον Μακεδονικό (2004-05), συμμετέχοντας με την ομάδα της Κοζάνης στον τελικό του ULEB Cup, το 2005.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε το Περιστέρι για τον θάνατο του Γκρέγκορι Χίζνιακ, στην οποία τονίζει: «Η Κ.Α.Ε. Περιστέρι εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για τον ξαφνικό χαμό του Γκρέγκορι Χίζνιακ. Ο Ουκρανός σέντερ, που αγωνίστηκε με την φανέλα του Γ.Σ.Π. την σεζόν 2003-2004, υπέστη καρδιακό επεισόδιο αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία 44 ετών. Καλό ταξίδι Grigorij. Θα είσαι για πάντα μέλος της οικογένειας μας».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: