ΣΙΝΕ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Χαλκιδική: Γέννησε σε Κέντρο Υγείας και οι γιατροί βάφτισαν το παιδί της

Ήταν Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 όταν ήρθε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι το οποίο όμως δεν γεννήθηκε στο νοσοκομείο όπως όλα τα άλλα μωρά αλλά στο Κέντρο Υγείας της...
Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Η έγκυος προσήλθε με έντονους πόνους στο κέντρο υγείας της περιοχής. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαπίστωσε ότι στην κατάσταση που βρισκόταν η γυναίκα ήταν αδύνατη η άμεση διακομιδή της στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Έτσι, η γυναίκα χάρη στην αποτελεσματική επέμβαση των γιατρών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ο ερχομός του υγιέστατου κοριτσιού γέμισε χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον και έφερε στο προσκήνιο την καθημερινή μάχη των γιατρών μας που παρά τις δύσκολες συνθήκες στη δημόσια υγεία καταφέρνουν και είναι πάντα εκεί.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα, το Σάββατο που μας πέρασε, η μητέρα βάφτισε το μικρό της αγγελούδι. Νονοί, οι γιατροί Σοφία Δημοπούλου και Πέτρος Παππάς αλλά και όλο το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

«Με περισσή χαρά βαφτίσαμε τη μικρούλα που γεννήθηκε στο Κέντρο Υγειας μας πέρυσι το καλοκαίρι. Τα Κέντρα Υγειας παρέχουν πιστοποιημένη και αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγειας τόσο σε επίπεδο διαχείρισης χρόνιων νοσημάτων όσο και οξέων, έκτακτων και επειγόντων περιστατικών, γεγονός που πολλές φορές υποτιμάται ή παραγνωρίζεται», λέει στο Ποντίκι η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας της Κασσάνδρας Σοφία Δημοπούλου.

«Η συμβολή τους στην βελτίωση της υγείας του πληθυσμού , δυστυχώς ποτέ δεν έχει αξιολογηθεί. Το γεγονός αυτό που μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία έρχεται να επιβεβαιώσει τον αυτόν ακριβώς το ρόλο των Κέντων Υγείας. Εμείς ως γιατροί αλλά και ως άνθρωποι νιώσαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια σχέση ζωής με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν ότι πολυτιμότερο, τη γέννηση του παιδιού τους. Τους ευχαριστούμε θερμά», προσθέτει η κ. Δημοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: