ΣΙΝΕ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Υπέροχες αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί

Για τις αυγοφέτες με ζαμπόν και τυρί θα χρειαστείτε...

8 ‏φέτες μαλακό ψωμί του τοστ
2 ‏αυγά χτυπημένα σε κάτι λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
8 ‏φέτες ζαμπόν σε φέτες (ή γαλοπούλα)
8 ‏φέτες τυρί του τοστ
‏βούτυρο ή άλλη λιπαρή ύλη για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
1 Πιέζετε με τον πλάστη κάθε φέτα ψωμί να λεπτύνει όσο πάει.

2 Απλώνετε σε κάθε φέτα ψωμί, που έχετε λεπτύνει με τον πλάστη, μια φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Αν θέλετε βάζετε και δεύτερη φέτα τυριού και από λίγη μουστάρδα (προαιρετικά).


3 Τυλίγετε κάθε φέτα σε ρολό. Τις βουτάτε μία μία στο μείγμα αυγού-γάλακτος και τις τηγανίζετε σε καυτό βούτυρο (ή ότι χρησιμοποιείτε) μέχρι να ροδίσουν.

Μερικά tips:
Αν δεν έχετε πλάστη, ένα καθαρό, λείο μπουκάλι θα κάνει τη δουλειά του.
Καθώς ακουμπάτε την αυγοφέτα στο τηγάνι ξεκινήστε από το σημείο της ένωσης. Ψήνεται αμέσως και κολλάει, οπότε δε σας ξεδιπλώνεται με τίποτα.
Αν θέλετε, για αισθητικούς και μόνο λόγους, μπορείτε να αφαιρέσετε την κόρα του ψωμιού.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: