Μόλις έχουμε γυρίσει από το φούρνο, έχοντας το φρέσκο, ζεστό ψωμί μέσα στη σακούλα του και το πρώτο που κάνουμε είναι να το αφήσουμε στον πάγκο της κουζίνας.
Ωστόσο, η κίνησή μας αυτή είναι τελείως λάθος και θέτει σε κίνδυνο το ψωμί, αλλά και την υγεία μας.
Ωστόσο, η κίνησή μας αυτή είναι τελείως λάθος και θέτει σε κίνδυνο το ψωμί, αλλά και την υγεία μας.
Γιατί;
Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα.
Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνουμε μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το γνωρίζουμε.
Από την άλλη, μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.
Πληροφορίες: Πολίτης
Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα, οι μικροοργανισμοί που προκαλούν την αλλοίωση των τροφίμων αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Το ψωμί θα μουχλιάσει έτσι μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Επίσης δεν θα πρέπει να το αφήνεις και εκτεθειμένο στο φως και τον αέρα.
Σπόρια μούχλας στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, αλλά λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώνουμε μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το γνωρίζουμε.
Από την άλλη, μελέτη δημοσιευμένη στο European Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.
Πληροφορίες: Πολίτης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου