ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Προμήθεια τριών συστημάτων επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς: Βατόλακκος, Μ.Σειρήνι και Ροδιά του Δήμου Γρεβενών

Eγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με compact συγκροτήματα βιολογικής επεξεργασίας με τη μέθοδο αιωρούμενου βιολογικού φιλμ (Moving Bed BioReactor- M.B.B.R.). 
Τα εισερχόμενα λύματα, αφού προεπεξεργαστούν σε...
αυτόνομο, compact συγκρότημα συνδυασμένης εσχάρωσης-εξάμμωσης-λιποσυλλογής, ομογενοποιούνται σε δεξαμενή εξισορρόπησης και από εκεί, μέσω αντλιοστασίου τροφοδοτούν το compact συγκρότημα βιολογικής επεξεργασίας τύπου M.B.B.R. 

Τα επεξεργασμένα υγρά απολυμαίνονται σε δεξαμενή χλωρίωσης πριν την τελική τους διάθεση σε παρακείμενο ρέμα. Η παραγόμενη λάσπη συγκεντρώνεται σε προκατασκευασμένη δεξαμενή πάχυνσης απ’ όπου απομακρύνεται περιοδικά με βυτιοφόρο όχημα προς περαιτέρω επεξεργασία.

Οι εισερχόμενες παροχές είναι για τον Βατόλακκο 168,00 m3/day, το Μ. Σειρήνι 267,00 m3/day και την Ροδιά 143,00 m3/day και ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός για κάθε οικισμό είναι 465 ι.κ.


ΠΗΓΗ
Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων με τη μέθοδο των φυσικών συστημάτων για τους οικισμούς Μυρσίνας, Φελιού, Αμυγδαλιών και Αγ. Θεοδώρων Δήμου Γρεβενών

Το έργο αφορά στη μελέτη-κατασκευή-λειτουργία μονάδας επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών Μυρσίνας, Αγ. Θεοδώρων, Φελλιού και Αμυγδαλιών του Δήμου Γρεβενών με τη μέθοδο τεχνητού υγροβιότοπου. 

Στον οικισμό Αμυγδαλιών προηγείται μονάδα βιολογικής επεξεργασίας σε βιοαντιδραστήρες αιωρούμενου βιολογικού φιλμ (M.B.B.R). Τα λύματα αφού διέλθουν από μονάδα προεπεξεργασίας με εσχάρωση και σηπτικές δεξαμενές, οδηγούνται σε τεχνητό υγροβιότοπο για τη βιολογική επεξεργασία τους και μετά την απολύμανση τους σε ειδική διάταξη με UV καταλήγουν σε παρακείμενο ρέμα-αποδέκτη.

Το σύνολο της προσφερόμενης εγκατάστασης περιλαμβάνει τις κάτωθι επιμέρους μονάδες:
1. Σύνδεση με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό του οικισμού και φρεάτιο εισόδου της εγκατάστασης.
2. Μονάδα εσχάρωσης σε κανάλι – φρεάτιο που εξοπλίζεται με μία χειροκαθαριζόμενη εσχάρα
3. Μετρητής παροχής
4. Μονάδα πρωτοβάθμιας επεξεργασίας σε σηπτικές δεξαμενές με δοσομέτρηση κροκιδωτικού (FeCI₃) για τη χημική αποφωσφόρωση των λυμάτων
5. Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας σε τεχνητό υγροβιότοπο
6. Απολύμανση επεξεργασμένων με υπεριώδη ακτινοβολία (UV)
7. Φρεάτιο εξόδου και τελική διάθεση καθαρών στον αποδέκτη με βαρυτικό αγωγό.
8. Οικίσκος εξυπηρέτησης της εγκατάστασης
9. Μονάδα εξουδετέρωσης οσμαερίων σηπτικής δεξαμενής σε βιόφιλτρο
10. Λοιπά έργα υποδομής (διαμόρφωση χώρου, εσωτερική οδοποιία, περίφραξη, ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός)

πηγη

Λειτουργία - συντήρηση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Γρεβενών

Η Εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Γρεβενών εξυπηρετεί ισοδύναμο πληθυσμό 22.500 κατοίκων με δυνατότητα επέκτασης σε 30.000 κατοίκους και δέχεται παροχή έως και 7.000 m³ ημερησίως. Πρόκειται για εγκατάσταση ενεργού ιλύους παρατεταμένου αερισμού, με νιτροποίηση – απονιτροποίηση και απομάκρυνση φωσφόρου. Η τελική εκροή υφίσταται διύλιση και απολύμανση ενώ η περίσσεια βιολογικής ιλύος υφίσταται πάχυνση σε μηχανικό παχυντή και αφυδάτωση σε ταινιοφιλτρόπρεσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: