ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Πανεύκολη συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες!

Θα σε ρωτήσω κάτι και θέλω να μου είσαι απόλυτα ειλικρινής. Πόσες φορές δεν έχει λιγουρευτεί στη θάλασσα, στα πανηγύρια, στα ζαχαροπλαστεία, εκείνους στους στρογγυλούς, λαχταριστούς μελένιους λουκουμάδες;
Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου, παραδέξου το! Θες λίγο που έχει το μέλι από πάνω και γυαλίζουν, θες και το τριμμένο το καρύδι και λίγο και η υπέροχη μυρωδιά; Είναι ένας συνδυασμός που σε κάνει να το θέλεις αυτό το γλυκό να το φας. Και να η ευκαιρία σου να τους φτιάξεις τους λουκουμάδες.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και μάλιστα σήμερα θα σου δείξω πως να φτιάξεις νηστίσιμους λουκουμάδες. Γιατί είναι ένα γλυκό που αξίζει να το τρώνε όλοι- όσοι νηστεύουν, όσοι είναι vegeterians, όσο προσέχουν τη διατροφή τους. Είσαι έτοιμη να δεις πως να φτιάξεις αυτό το νηστίσιμο γλυκάκι; Σήκωσε μανίκια, βάλε ποδιά και πάμε. Τα υλικά είμαι σίγουρη τα έχεις όλα στα ντουλάπια σου!

Απλοί και νόστιμοι νηστίσιμοι λουκουμάδες

Τα υλικά που θα χρειαστείς:


550γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100γρ. χλιαρό νερό
15γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
καλαμποκέλαιο (για το τηγάνι)
τριμμένο καρύδι
μέλι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα πιο μικρό ρίξε το χλιαρό νερό με την μαγιά και άφησε την να διαλυθεί. Έπειτα κάνε μια τρύπα στα στερεά υλικά και ρίξε το νερό με την διαλυμένη μαγιά. Ξεκίνα να ανακατεύεις και έπειτα να πλάθεις τη ζύμη με τα χέρια σου. Πλάσε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια ωραία ζυμαρένια μπάλα. Κάλυψε με μια πετσέτα και άφησε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα- θέλεις να διπλασιάσει τον όγκο του το ζυμάρι. Άπλωσε μετά το ζυμάρι κόψτο σε πάχος 1,5 εκ. και με κουπάτ κόψε σε σχήμα λουκουμά. Άφησε τα για άλλη μια ώρα τα ζυμαράκια σου να φουσκώσουν.

Βάλε καλαμποκέλαιο σε κατσαρόλα και άφησε το να κάψει. Αφού κάψει το λάδι ξεκίνα να τηγανίζεις λίγους, λίγους τους λουκουμάδες. Μην τιγκάρεις την κατσαρόλα με λουκουμάδες έτσι ώστε να σου μαγειρευτούν όλοι ομοιόμορφα και να έχουν και το ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάλτους και στράγγιξε τους σε απορροφητικό χαρτί. Ρίξε από πάνω γενναιόδωρα μέλι και το τριμμένο καρύδι. Έτοιμοι οι νηστίσιμοι λουκουμάδες για να τους απολαύσεις και εσύ και η παρέα σου!

Bonus Tips:
Αν θέλεις ακόμα πιο υγιεινή τη συνταγή σου μπορείς να αντικαταστήσεις τη λευκή ζάχαρη με καστανή. Επίσης, για ακόμα περισσότερο άρωμα και γεύση μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ξύσμα από πορτοκάλι. Βασικά απλά δοκίμασε να το κάνεις μια φορά και θα με θυμηθείς. Γίνονται ακόμα πιο νόστιμοι και δε θα μπορείς να τους φτιάξεις με άλλον τρόπο. Τέλος, το τι μέλι θα επιλέξεις να βάλεις στους λουκουμάδες σου είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ επιλέγω θυμαρίσιο που είναι πλούσιο σε γεύση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: