ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, με την παρουσία και τις ευλογίες του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Γρεβενών, από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Γρεβενών, η...
ετήσια εορτή προς τιμή των Αγίων Προστατών τους, ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους.
Με τον φετινό εορτασμό επιβάλλεται να δοθεί έμφαση στο να σταματήσει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να φτωχοποιεί την τάξη των πολυτέκνων, που είναι η μόνη που αντιστέκεται στον κατήφορο της υπογεννητικότητας.
Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει άμεσα η ασκούμενη μέχρι τώρα αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και να νομοθετηθούν εκ νέου όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων οικογενειών, που αποτελούν δημογραφικά κίνητρα.
Δεν παρίσταται καν ανάγκη να επισημανθεί ότι η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις όταν, για πρώτη φορά πράγματι, οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται από το ΔΝΤ και προφανώς επηρεάζουν ξένους επενδυτές σχετικά με την πρόσβαση της χώρας στις αγορές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οφείλονται κατά κύριο λόγο στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τις συνέπειες από τη γήρανση του πληθυσμού. Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει, εφόσον εξακολουθεί να συντελείται δημογραφική κατάρρευση στη χώρα.
Ο πληθυσμός μιας χώρας θεωρείται γηρασμένος όταν το ποσοστό των ηλικιωμένων (δηλ. όσων είναι άνω των 65 ετών) υπερβαίνει το 10%, του συνολικού πληθυσμού. 
Η Ελλάδα είναι η 2η πιό γηρασμένη χώρα, στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών, μετά την Ιταλία.
Το ποσοστό των ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, έχει φθάσει στο 21% !!!
Η αύξηση και η μείωση του πληθυσμού της χώρας ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες την πορεία του πλήθους των πολυτέκνων οικογενειών, της χώρας μας.
Η μείωση του ρυθμού με τον οποίο οι οικογένειες αποκτούν τέσσερα (4) ή περισσότερα τέκνα, επιδρά πολλαπλασιαστικά για τη μείωση του πληθυσμού, καθώς δεν αναπληρώνονται οι άτεκνοι και οι άγαμοι, το πλήθος των οποίων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό και μόνον αποδεικνύει τη σημασία των πολύτεκνων οικογενειών για τον Ελληνικό πληθυσμό. Αναστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης χωρίς αύξηση του αριθμού των νέων πολύτεκνων οικογενειών δεν μπορεί να συντελεσθεί σε καμία απολύτως περίπτωση.
Ορθώς λαμβάνονται μέτρα υποστήριξης των οικογενειών με ένα, δύο και τρία τέκνα, από τις οποίες και θα προέλθουν οι πολύτεκνες οικογένειες.
Η συγκράτηση όμως της μείωσης του πληθυσμού απαιτεί την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, δηλαδή των οικογενειών με 4 ή περισσότερα παιδιά, διότι: τα δύο πρώτα παιδιά αποτελούν αναπλήρωση των γονέων, το 3ο παιδί αναπληρώνει το 2ο παιδί που δεν έχουν όσοι αποκτούν ένα μόνο, και το 4ο παιδί αναπληρώνει (μαζί με το 3ο παιδί), τους άτεκνους συζύγους. Για τον απλό και προφανή αυτό λόγο, οι πολύτεκνοι (με 4 ή περισσότερα παιδιά) πρέπει να ενισχυθούν και να αυξηθούν.
Το Ελληνικό Συντάγματος αναφέρει ότι : «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος». Αυτό αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ως εκ τούτου τα υπέρ των πολυτέκνων ευεργετήματα και μέτρα δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε όσες πολύτεκνες οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, διαφορετικά αυτά δεν πρόκειται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.


Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.), της Πολεμικής Αεροπορίας, ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ και είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: