ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Δήμος Γρεβενών: Οι δράσεις για τον μήνα Νοέμβριο 2018

Οι δράσεις για τον μήνα Νοέμβριο (2018)
1. Προχωρήσαμε στην Έγκριση νέων έργων από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών συνολικού προυπολογισμού...

2 εκ. ευρώ περίπου!
Αναλυτικά προετοιμάζονται οι δημοπρασίες:
1.1) “Κατασκευή δρόμου από Μικρό Σειρήνι έως Άγιο Γεώργιο μέσω Τ.Κ. Ελευθέρου”, προϋπολογισμού 1.488.203,32 € με ΦΠΑ σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 22/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
1.2) “ Έργα τσιμεντοστρώσεων και τεχνικών του Δήμου Γρεβενών (έτους 2018)” προϋπολογισμού 200.000€ με ΦΠΑ σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 29/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών.
1.3) “Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Κρανιάς - Περιβολίου” προϋπολογισμού 74.400€ με ΦΠΑ σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 76/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών (Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
1.4) “Συντήρηση αγροτικού Δικτύου Δήμου Γρεβενών” προϋπολογισμού 400.000€ με ΦΠΑ σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 79/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
1.5) “Κατασκευή και βελτίωση ποτιστρών του Δήμου” προϋπολογισμού 74.400€ με ΦΠΑ σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 100/2018 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών (Φόρος Ζύθου).

2.Έγκριση χρηματοδότησης 900.000€ στο Δήμο Γρεβενών για συντήρηση του οδικού δικτύου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα έπειτα από την συνάντηση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη και του Βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστου Μπγιάλα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κ. Γεωργίου Δέδε. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.


Αναλυτικά οι εργασίες:
Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο από την γέφυρα που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό Σμίξης μέχρι το χώρο στάθμευσης μπροστά από εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, μήκους 10 χιλιομέτρων και προς τη θέση “Σταυρό” Σαμαρίνας, μήκους 4 χιλιομέτρων περίπου.

3. Έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας με στόχο την προετοιμασία του Δήμου στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων.


Συγκεκριμένα η προετοιμασία αφορά τα παρακάτω κτίρια:
1. Δημαρχείο
2. Παλιό Δασαρχείο
3. 1ο Δημοτικό Σχολείο
4. Κέντρο Πολιτισμού
5. Κλειστό γυμναστήριο
Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας με διάθεση για προσφορά στο τόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: