ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

«Φιάσκο» η… λαθρεμπορία χρυσού! Δεν βρέθηκε αδίκημα, ελεύθεροι Ριχάρδος και συνεργάτες


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!
Την αναμενόμενη τροπή λαμβάνει η υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίας χρυσού, μετά την επικοινωνία της ανακρίτριας Διαφθοράς με τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές… Με τους προφυλακιστέους, να αποφυλακίζονται γιατί… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ! Γελάνε και τα τσιμέντα της Κουμουνδούρου…

Από χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ανακριτικό γραφείο διαβιβάστηκε απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε ερώτημα της δικαστικής λειτουργού, στο οποίο η Αρχή επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Κατόπιν αυτού, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας παραμένει έωλο, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης. Αδικήματα, τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους. Υπό αυτά τα δεδομένα οι συνήγοροι υπεράσπισης των οκτώ προφυλακισθέντων καταθέτουν από το πρωί αιτήματα άρσης της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους.

Δικαστικές πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι πιθανότητα εντός της ημέρας αυτεπαγγέλτως η ανακρίτρια, αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση διατάξεων που θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των κατηγορούμενων. Έτσι, εάν δεν προκύψει κάτι νεότερα, ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, θα πάνε στα σπίτια τους και θα συνεχίσουν κανονικά την …εργασία τους. Μιλάμε για το απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο και τεράστια προσωπική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την ημέρα της σύλληψής τους δήλωνε για τον Ριχάρδο από την Βουλή ότι «είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες μας».


Μετά από 63 συλλήψεις, λοιπόν, 8 προφυλακίσεις και εκατοντάδες σελίδων δικογραφίας, η υπόθεση θεωρείται… λήξαν και τα κελιά ξεκλειδώνουν. Ο δικηγόρος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε σχετικά: «Σε λίγο ο Ριχάρδος και οι υπόλοιποι θα είναι ελεύθεροι. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν υπάρχουν αδικήματα στην υπόθεση αυτή. δυστυχώς για τον εντολέα μου η αστυνομία παραπλάνησε και τον εισαγγελέα και τον πρωθυπουργό και για λίγες ώρες και την ανακρίτρια, αλλά τελικά υπερίσχυσε η ευσυνειδησία της, η οποία υπερίσχυσε, αφού σύμφωνα με τους νόμους της ευρωπαϊκής ένωσης και του ελληνικού κράτους δεν υπάρχει αδίκημα στις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, δεν υπάρχουν δασμοί για εξαγωγές στην Τουρκία…».

Η εξέλιξη της υπόθεσης δίνει πλέον το δικαίωμα στον Ριχάρδο να κινηθεί νομικά ΚΑΙ εναντίον του πρωθυπουργού για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. Μαντάρα τα έκαναν ΠΑΛΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: