ΣΙΝΕ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Θα περιμέναμε από κάποιους λαλίστατους κατά τα άλλα και στους δύο Δήμους των Γρεβενών, να προσδιορίσουν και τα αίτια της κατ’ αρχήν απένταξης όλων των...
οικισμών της ΠΕ Γρεβενών, από τον χαρακτηρισμό ως περιοχές με φυσικούς περιορισμούς. Δεν το κάνουν διότι γνωρίζουν ότι αγγίζουν τους δικούς τους εκλεκτούς, που όταν το 2013 ψηφίστηκε ο κανονισμός της ΕΕ και υιοθετήθηκαν τα κριτήρια, αυτοί προφανώς αγρόν ηγόραζαν. 

Τώρα διατείνονται ότι έλυσαν και το πρόβλημα, αφού όπως είναι συνηθισμένοι θεωρούν ότι όλα λύνονται πολιτικά, αρκεί να κάνεις μία συνάντηση και να παραδώσεις μια έκθεση ιδεών με ολίγη από επιστήμη. Ενημερώνουμε τους αγρότες των πέντε οικισμών, που προς το παρόν δεν χαρακτηρίζονται ως περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, πως, όπως και το προηγούμενο διάστημα, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν τα κριτήρια που θα είναι αποδεκτά από την Ευρωπαική Επιτροπή . 

Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε η λύση θα αναζητηθεί στην αλλαγή των κριτηρίων του Ευρωπαικού Κανονισμού ο οποίος δεν προβλέπει κανένα κοινωνικό κριτήριο.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών
Οργάνωση Μελών Δεσκάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: