ΣΙΝΕ

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ο Γολγοθάς των ΑΜΕΑ! Το ξέσπασμα του πατέρα για την κλειστή μπάρα στη Γλυφάδα!

Συγκλονίζει ο πατέρας που γνώρισε απίστευτη ταλαιπωρία στη Γλυφάδα όταν βγήκε βόλτα με τον γιο του, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε καροτσάκι και την...
υπόλοιπη οικογένειά του και βρήκε κλειστή την διάβαση των ΑΜΕΑ.

Ο Ιωάννης Γλύκος περιγράφει στο newsit το περιστατικό με το αυτοκίνητο το οποίο έκλεισε την μπάρα των ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει με το καρότσι του και μίλησε για τη συγκλονιστική συμπαράσταση του κόσμου.

Ο κ. Γλύνος μίλησε στο newsit για το συμβάν λέγοντας πως “χθες βγήκα βόλτα με τον γιο μου, τον ανιψιό μου και την υπόλοιπη οικογένειά μου για να κάνουμε κάποια ψώνια για τις γιορτές και για να φάμε. Φτάνοντας στο σημείο που ήθελα να παρκάρω και που είναι ειδικό πάρκινγκ για αυτοκίνητο που συνοδεύει ή οδηγεί ΑΜΕΑ, υπήρξε ένας κύριος που ήθελε να παρκάρει, ευτυχώς υπήρχε αστυνομία ακριβώς πίσω μας και καθάρισε γρήγορα το θέμα και μπορέσαμε και παρκάραμε.

Στη συνέχεια αφού κάναμε τη βόλτα μας και αφού πήγαμε για φαγητό σηκώθηκα να πάρω να πάρω το αυτοκίνητο μόνος μου, αφήνοντας την οικογένεια στο μαγαζί για να γυρίσω να τους πάρω. Κατεβαίνοντας την οδό Γιαννιτσοπούλου στη Γλυφάδα έπεσα πάλι μπροστά σε ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα. Οδηγός είχε αφήσει, πίστευα για λίγα λεπτά, το αυτοκίνητό του στη διάβαση με αποτέλεσμα μαζί με τα διπλοπαρκαρισμένα που ήταν μπροστά του να μην έχω την δυνατότητα από πουθενά να περάσω και έπρεπε να μετακινηθώ 3-4 αυτοκίνητα πιο πέρα για να μπορέσω να βρω διέξοδο”.

Στη συνέχεια ο κ. Γλύνος τόνισε πως “κάτι μέσα μου με ενόχλησε πάρα πολύ και παρά το γεγονός ότι δημιουργώ πάντα θέμα, μπορώ να κάτσω να περιμένω λίγα λεπτά αποφάσισα να περιμένω όσο χρειαστεί και αυτό έκανα. Κάθισα μπροστά από το αυτοκίνητο, έβαλα τον γιο μου με το αμαξίδιό του να ακουμπάει στην πόρτα του συνοδηγού και περιμέναμε για να καθαρίσουμε την κατάσταση, να φύγει το αυτοκίνητο και να μπορέσουμε να περάσουμε απέναντι, κάτι τόσο απλό.Κάποιοι άνθρωποι που είδαν τι έγινε, ήρθαν κοντά μας ρώτησαν τι συμβαίνει και αποφάσισαν να μείνουν μαζί μας. Ήταν δυο ζευγάρια στην αρχή με τα παιδιά τους. Αυτό ήταν πολύ συγκινητικό και πραγματικά μου έδωσε πολύ κουράγιο να συνεχίσω και να μείνω εκεί μαζί με το γιο μου”.

“Η συνέχεια είναι αυτή που ήδη γνωρίζετε από την ανάρτηση. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος, υπήρχε πολύ μεγάλη υποστήριξη, ήρθαν και οι συγγενείς μου από το εστιατόριο και κάπου στα 45-50 λεπτά εμφανίστηκε ένας νεαρός ο οποίος με πολύ λάθος τρόπο, με αντίδραση η οποία δεν υπάρχει, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αμέσως μόλις ήρθε είπε το… μαγικό ότι πρέπει να φύγω, βιάζομαι, συγγνώμη τι άλλο να κάνω. Και φυσικά υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση από τον κόσμο. Με εμένα υπήρχε μια λεκτική αντιπαράθεση, πήγαν τα πράγματα να εκτραχυνθούν πάντα μόνο λεκτικά και υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση για πολύ ώρα. Ήρθαν κάποιοι δικοί του άνθρωποι, όμως υπήρξε τρομερή αντίδραση από τον κόσμο για να μείνει και να περιμένει την αστυνομία. Κάλεσα την αστυνομία τέσσερις φορές, δεν εμφανίστηκε ποτέ και περίπου στη μια ώρα και μετά από ακόμη ένα λεκτικό επεισόδιο με κάποιον φίλο ή συγγενή του οδηγού αποφάσισα και πήρα το παιδί και φύγαμε γιατί είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν ήξερα αν μπορώ να κρατηθώ άλλο. Και είμαι άνθρωπος που διαφωνώ με τη χρήση βίας για τον οποιοδήποτε λόγο!

Αυτό έγινε χθες και αποφάσισα να γράψω κάτι γιατί αν δεν το κοινοποιήσουμε δεν μιλήσουμε, αν δεν διαμαρτυρηθεί όλα περνάνε έτσι χωρίς να υπάρξει συζήτηση, χωρίς να υπάρξει προβληματισμός γιατί γίνονται τα πράγματα λάθος και δεν θα μπορέσουμε να πάμε τα πράγματα παρακάτω. Θέλω να ελπίζω αυτό που κάναμε μαζί με το Δημήτρη, μαζί με την οικογένειά μας από την ημέρα που ο Δημήτρης ήρθε στον κόσμο θα βοηθήσει 5-10 ανθρώπους να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να μην ξανακάνουν ποτέ αυτό το λάθος. Να μην ξανακλείσουν ποτέ ένα πάρκινγκ με θέσεις ΑΜΕΑ στο σούπερ μάρκετ, στο πάρκο, στην πλατεία, στον δρόμο, πουθενά. Να μην παρκάρουν πάνω σε ράμπες, να μην βγάζουν τα τραπέζια τους στα πεζοδρόμια να μην κλείνουν γενικότερα την πρόσβαση γιατί είναι η δική μας συνείδηση που δίνει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις