ΣΙΝΕ

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

1ο ΕΠΑΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Ημερολόγιο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα Erasmus+ στη Βαρκελώνη της Ισπανίας

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γρεβενών της Γ τάξης Μηχανολόγων και Πληροφορικής.

Οι μαθητές των τμημάτων Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και...

Τεχνικός Οχημάτων της Γ΄ τάξης, θα μεταβούν σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, για να επιμορφωθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες πάνω στην ειδικότητά τους. Το θέμα της επιμόρφωσης είναι: «Σύγχρονες δεξιότητες εκπαιδευομένων στο πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN Bus των Διασυνδεδεμένων Οχημάτων».

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της SEAT, όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη γραμμή παραγωγής και να εκπαιδευτούν στη σχολή της εταιρείας, όσων αφορά τη λειτουργία και την εφαρμογή της τεχνολογίας CAN Bus.
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Nissan, όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν μετρήσεις στο ηλεκτρικό σύστημα του ηλεκτρικού VAN e-NV200 και θα συνδεθούν στη βάση δεδομένων του κατασκευαστή, η οποία αποτελεί πυρήνα στο δίκτυο Διασύνδεσης των Οχημάτων νέας γενιάς (τεχνολογία V2V & V2I).

Η περίοδος κατάρτισης των συμμετεχόντων θα πιστοποιηθεί από τον φορέα υποδοχής με την έκδοση ατομικών βεβαιώσεων (Europass – certificates), οι οποίες αποτελούν προσωπικό έγγραφο για τους συμμετέχοντες, που πιστοποιεί επίσημα τη συμμετοχή τους σε οργανωμένη κινητικότητα σε άλλη χώρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECVET).

Οι συμμετέχοντες μαθητές σας παρουσιάζουν την αφίσα που δημιούργησαν στα πλαίσια προετοιμασίας της εν λόγω εκδρομής.

Ημέρα 1η.
  • Παρουσίαση της ιστορίας της Βαρκελώνης.
  • Λίγα μαθήματα Ισπανικών
  • Εισαγωγικά για το πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN BUS

Ημέρα 2η.
Ξενάγηση στην πόλη της Βαρκελώνης.
Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης
Παρουσίαση της ιστορίας της Βαρκελώνης.
Λίγα μαθήματα Ισπανικών
Εισαγωγικά για το πρωτόκολλο επικοινωνίας CAN BUS






Ημέρα 3η.
Οι μαθητές επιμορφώθηκαν στο σωματείο εγκαταστατών μηχανικών της Καταλονίας. Εκεί έγινε παρουσίαση το δίκτυο των σταθμών φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μέσω του πρωτόκολλου επικοινωνίας Canbus, δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει ο κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου καθώς και οι διαχειριστές του συστήματος.






πηγη

Ημέρα 4η.
  • Επίσκεψη στο Besalu και στην Girona της Βαρκελώνης.


Ημέρα 5η.
  • Επιμόρφωση – ενημέρωση στην TESLA.


Ημέρα 7η.
  • Επίσκεψη – ενημέρωση στην SEAT.
  • Επίσκεψη στο πάρκο Guell




Δεν υπάρχουν σχόλια: