ΥΛΙΚΑ (για το προζύμι):
500 γρ. Yάλα
100 γρ. Mαγιά
700 γρ. Αλευρι 55%
Υλικα (για τη ζύμη):
400 γρ. Βουτυρο φρεσκο
100 γρ. Αμιγδαλοπαστα
15 γρ. Αλατι
100 γρ. Αυγα
350 γρ. Αχνη, 50 γρ. Μαγια, λίγο ξυσμα λεμονί, Ξυσμα πορτοκαλι, λιγη βανιλια
5 γρ. Μαστιχα
600 γρ. Αλευρι τσουρεκιου η αμερικης
200 γρ. Κονιάκ, 800γρ σταφιδες, 300γρ αμυγδαλα τριμμα, 300γρ κυβους φρουτων μουλιασουμε ολλα μαζι μια μερα πριν.
Εκτελεση:
Πρώτα ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45΄ περίπου. Βάζουμε στο ζυμωτήριο το προζύμι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τους κύβους των φρούτων που μουλιασουμε με το κονιακ, και ζυμώνουμε όπως κάνουμε για το τσουρέκι. Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τις σταφίδες, τους κύβους φρούτων και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μόνο για λίγο στην πρώτη ταχύτητα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 30΄. Κόβουμε τεμάχια των 600 γρ. Και τα πλάθουμε καλά σαν ψωμί με μύτες.
500 γρ. Yάλα
100 γρ. Mαγιά
700 γρ. Αλευρι 55%
Υλικα (για τη ζύμη):
400 γρ. Βουτυρο φρεσκο
100 γρ. Αμιγδαλοπαστα
15 γρ. Αλατι
100 γρ. Αυγα
350 γρ. Αχνη, 50 γρ. Μαγια, λίγο ξυσμα λεμονί, Ξυσμα πορτοκαλι, λιγη βανιλια
5 γρ. Μαστιχα
600 γρ. Αλευρι τσουρεκιου η αμερικης
200 γρ. Κονιάκ, 800γρ σταφιδες, 300γρ αμυγδαλα τριμμα, 300γρ κυβους φρουτων μουλιασουμε ολλα μαζι μια μερα πριν.
Εκτελεση:
Πρώτα ζυμώνουμε τα υλικά για το προζύμι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45΄ περίπου. Βάζουμε στο ζυμωτήριο το προζύμι με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες, τα αμύγδαλα και τους κύβους των φρούτων που μουλιασουμε με το κονιακ, και ζυμώνουμε όπως κάνουμε για το τσουρέκι. Στο τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τις σταφίδες, τους κύβους φρούτων και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε μόνο για λίγο στην πρώτη ταχύτητα. Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 30΄. Κόβουμε τεμάχια των 600 γρ. Και τα πλάθουμε καλά σαν ψωμί με μύτες.
Παίρνουμε ένα ξύλο ή πλάστη και ανοίγουμε κάθε κομμάτι πολύ λίγο στη μέση. Μετά τα διπλώνουμε έτσι ώστε να είναι στη μια πλευρά λεπτά και στην άλλη χοντρά. Τα ξαναπατάμε λίγο με τον πλάστη. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες και στοφάρουμε για 30΄, ψήνουμε στους 180ο για 40λεπτα.μολις βγει από το φουρνο αλειφουμε με λιομενο βουτυρο και βουταμε σε σαχαρη-κανελλα. Στο τελλος ρχνουμε αχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου