ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ: Τέσσερις νέες προκηρύξεις για μόνιμους διορισμούς 1.000 υπαλλήλων

Τέσσερις προκηρύξεις, που αφορούν τους μόνιμους διορισμούς περίπου 1.000 υπαλλήλων, «τρέχει» το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το Έθνος, πάρα το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ συνεχίζονται οι...
προετοιµασίες για νέες προκηρύξεις µόνιµων διορισµών όσο και για την έκδοση των αποτελεσµάτων από δεκάδες προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και µήνες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πάντως σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη στιγµή στη γραμμή εκκίνησης βρίσκονται τρεις νέες προκηρύξεις για µόνιµους διορισµούς και µία που έχει ήδη εξαγγελθεί (για την Τοπική Αυτοδιοίκηση):

1.Η ενίσχυση του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας µε προσωπικό αποτελεί διακηρυγµένο στόχο για την κυβέρνηση και η προκήρυξη που θα προβλέπει 53 µόνιµες θέσεις εργασίας έχει υπογραφεί από την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου. Οι 53 θέσεις κατανέµονται σε 47 για την κατηγορία Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και 6 για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ). Εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αµέσως επόµενο διάστηµα, το προσωπικό του ΣΕΠΕ έχει ήδη αυξηθεί µε 39 άτοµα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισµού του ΑΣΕΠ και µε 15 άτοµα από µετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του µε άλλα 150 άτοµα µέσω της διαδικασίας της κινητικότητας. ∆ιοικητικό - Οικονοµικό Η πλειονότητα των 53 θέσεων, σχεδόν οι µισές, αφορούν ειδικότητες ∆ιοικητικού - Οικονοµικού, οπότε θα µπορούν να υποβάλουν αίτηση πτυχιούχοι από πλήθος διαφορετικών αντικειµένων σπουδών, ενώ θα ζητούνται και πτυχιούχοι Πληροφορικής, µηχανικοί διαφόρων κλάδων και βιοχηµικοί. Μόρια για την πρόσληψη µπορεί να προσφέρουν η εµπειρία, οι µεταπτυχιακές σπουδές, η γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και οι ξένες γλώσσες. Ενδεικτικό της κυβερνητικής πρόθεσης για ενίσχυση του ΣΕΠΕ είναι το γεγονός ότι µε τον νέο οργανισµό του υπουργείου Εργασίας (Π∆ 134/2017) οι οργανικές θέσεις του ΣΕΠΕ αυξήθηκαν από 829 σε 970.

2.Σε προχωρηµένο στάδιο ετοιµασίας βρίσκεται προκήρυξη για την πρόσληψη µόνιµου προσωπικού 17 ατόµων από τη Βουλή των Ελλήνων που θα αφορά κυρίως στενογράφους και πτυχιούχους Πληροφορικής. Σύµφωνα µε πληροφορίες, η προκήρυξη αυτή θα προβλέπει επιλογή µε µοριοδότηση, ενώ οι τελευταίες προσλήψεις πριν από σχεδόν µία δεκαετία είχαν γίνει µε γραπτό διαγωνισµό. Ηταν η προκήρυξη 1Γ/2010 του ΑΣΕΠ που αφορούσε τηνπλήρωση συνολικά δεκαοκτώ (18) θέσεων τακτικού προσωπικού κλάδου Στενογράφων (ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε) στη Βουλή των Ελλήνων. Μάλιστα τα οριστικά αποτελέσµατα, όπως φαίνεται και στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2016, ενώ δεν είχε καλυφθεί το σύνολο των 18 θέσεων, καθώς οι διοριστέοι ήταν 14, δηλαδή 9 ΠΕ, 2 ΤΕ και 3 ∆Ε. Υπενθυµίζεται ότι τότε οι υποψήφιοι για θέσεις στενογράφων είχαν διαγωνιστεί σε Ελληνική στενογραφία, Επεξεργασία κειµένου σε Η/Υ, Θεωρητική απόδοση κειµένου και στο αντικείµενο «Στοιχεία δηµοκρατικών θεσµών και λειτουργίας Κοινοβουλίου».

3.Συµβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραµµατεία Ερευνας και Τεχνολογίας, µε στόχο την κάλυψη 152 νέων θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στις 11/1/2019 ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτοµίας, Κώστας Φωτάκης. Οι διαδικασίες για την πλήρωση αυτών των θέσεων θα ξεκινήσουν έπειτα από αίτηµα του Τοµέα Ερευνας και Καινοτοµίας του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευµάτων και µε την έγκριση των υπουργείων ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονοµικών. Οι 152 νέες θέσεις θεωρούνται πρόσθετες των 100 θέσεων Ερευνητών που εγκρίθηκαν και προκηρύχθηκαν το διάστηµα 2018-2019. Η πρόσληψη των 152 εξειδικευµένων επιστηµόνων σε θέσεις ειδικού Επιστηµονικού και Τεχνικού Προσωπικού θα γίνουν από το ΑΣΕΠ σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 18 και 19 του Ν. 2190/1994.

4.Ρυθµίζονται και οι τελευταίες λεπτοµέρειες προκειµένου να βγει σύντοµα και η προκήρυξη «ουρά» της 3Κ/2018 για 757 µόνιµες προσλήψεις σε δήµους και δηµοτικούς φορείς. Οι θέσεις θα κατανέµονται σε 28 δήµους, 13 δηµοτικές επιχειρήσεις ύδρευσηςαποχέτευσης και δύο φορείς επεξεργασίας αποβλήτων σε Αττική και Ιθάκη. Στις ειδικότητες περιλαµβάνονται (ΠΕ) βιολόγοι, διοικητικοί, οικονοµολόγοι, πολιτικοί µηχανικοί, µηχανικοί περιβάλλοντος και γεωλόγοι, (ΤΕ) διοικητικοί, διοικητικού/οικονοµικού, λογιστές, µηχανικοί δοµικών έργων, µηχανικοί Η/Υ και τεχνολόγοι περιβάλλοντος, (∆Ε) διοικητικού/λογιστικού, χειριστές Η/Υ, τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων, µηχανοτεχνίτες, εργοδηγοί, ζυγιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί απορριµµατοφόρων, οδηγοί φορτηγών. Μεγάλος αριθµός θέσεων αφορά τους ∆ήµους Κηφισιάς (93 θέσεις), ∆έλτα (72), Πειραιά (49), Βριλησσίων (48), Παιανίας (33), Αλίµου (30), ∆ελφών (15), Κισσάµου (15), Κορυδαλλού (14), Ν. Πηλίου (14), Σουφλίου (10). Σε ∆ηµοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (∆ΕΥΑ) θα κατανέµονται συνολικά 254 θέσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες στους φορείς των ∆ήµων Ρόδου (100 θέσεις), Λαρισαίων (56), Ηρακλείου (23), Ηγουµενίτσας (12), Αρτας (14), Αγίου Νικολάου (14) και ∆ελφών (10). ∆ώδεκα θέσεις προορίζονται για τον σύνδεσµο διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής (Ε∆ΣΝΑ) και 15 για τον αντίστοιχο της Ιθάκης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: