ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Κυνηγός πλήρωσε 100.000 δολάρια για να σκοτώσει απειλούμενη με εξαφάνιση κατσίκα και προκαλεί οργή

Ένας κυνηγός που του αρέσει να σκοτώνει απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα, πλήρωσε 100.000 δολάρια για να σκοτώσει ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος κατσίκας.


Ο 64χρονος John Amistoso, ταξίδεψε στο Πακιστάν την περασμένη εβδομάδα για να κυνηγήσει την σπάνια κατσίκα, της οποίας το είδος απαριθμεί μόλις 6.000 ζώα στην άγρια ​​φύση. Οι περισσότερες κατσίκες αυτού του είδους ζουν ανάμεσα στα βουνά μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Ο κ. Amistoso, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης αλυσίδας πολυκαταστημάτων στην Ουάσινγκτον, πυροβόλησε την κατσίκα Markhor το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Bunji του βόρειου Πακιστάν.

Οι Πακιστανοί αξιωματούχοι του έδωσαν άδεια για να κυνηγήσει και να σκοτώσει τέσσερις κατσίκες Μarkhor.

Η κυβέρνηση έβγαλε σε πλειστηριασμό τις άδειες κυνηγιού για τα σπάνια ζώα τον Οκτώβριο.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε από 100.000 δολάρια για ένα Μarkhor, 8.000 για ένα μπλε πρόβατο και 760 για ένα σπάνιο αγριοκάτσικο.
Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Αμερικανός ταξίδεψε στην ορεινή περιοχή για να κυνηγήσει ένα σπάνιο ζώο.

Τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2017, μία σελίδα, η Grand Slam Club, έδειξε τον κ. Amistonso να ποζάρει με παλιότερα σπάνια θηράματά του.

Ένας εξοργισμένος χρήστης στο Facebook έγραψε: “Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι!”

Ένας άλλος χρήστης, ο Jon Wilson, έγραψε: “Πώς μπορούν να απολαμβάνουν τη θανάτωση σπάνιων ζώων και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα γι’ αυτό;;;”

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: