ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Σιδέρωμα στήθους: Η βάρβαρη μέθοδος που τρομάζει την Ευρώπη

Η Ευρώπη έρχεται αντιμέτωπη με το χάος και τη βαρβαρότητα που ζουν εκατομμύρια Αφρικανοί, λόγω κάποιων απάνθρωπων μεθόδων που έχουν και συνεχίζονται μέχρι κι σήμερα.

Η παράδοση που θέλει μικρά κορίτσια να σιδερώνουν το στήθος τους, όταν αυτό αρχίζει και μεγαλώνει, συνεχίζει να επιβιώνει μέχρι και σήμερα, σε δεκάδες χώρες της ηπείρου και μέσω των μεταναστών έφθασε και στην Ευρώπη, με την Αγγλία να είναι η χώρα με τα περισσότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί.

Οι γονείς υποχρεώνουν τα μικρά κορίτσια να καίνε το στήθος του, για να καθυστερήσει η ανάπτυξη τους και να μην είναι αρεστά στα μεγαλύτερα αγόρια, με σκοπό να μείνουν παρθένες μέχρι το γάμο τους.

Η οργάνωση Came Women and Girls Development Organisation (Cawogido), δημοσίευεσε στοιχεία που τρομάζουν τους πολίτες της Ευρώπης, καθώς μιλάει για 1000 περιστατικά μόνο στην Αγγλία, ενώ περιστατικά έχουν αναφερθεί στο Βέλγιο και τη Γαλλία.

Η πρακτική του σιδερώματος είναι επικίνδυνη καθώς γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα και με την ανάπτυξη των κοριτσιών, με αποτέλεσμα να αφήνει μόνιμα εγκαύματα στο κορμί ακόμα και πλήρης καταστροφή των ιστών του δέρματος.

'Ηδη οι αρχές έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης προς τις οικογένειες που έχουν έρθει από την Αφρική, προσπαθώντας να εξαλείψουν απάνθρωπες πρακτικές του παρελθόντος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: